Castelló reforça la seua Policia Local i avança en gestió de residus i habitatge

La Junta de Govern Local nomena 17 nous agents, aprova nous Punts Nets i promou habitatges de protecció pública

General 08 de junio de 2024 Redacció Redacció
IMG_6510

La Junta de Govern Local ha aprovat el nomenament de 17 agents de Policia Local com a funcionaris de carrera, enfortint així la seguretat a la ciutat. Aquest nomenament és un dels expedients destacats per Vicent Sales, portaveu de l’equip de govern, durant la roda de premsa setmanal.

En l’àmbit de la seguretat, s’han modificat les bases generals per a la provisió de tres places de bombers mitjançant concurs-oposició i concurs, amb l’objectiu de reduir la temporalitat en l’ocupació pública. Aquesta ampliació en el servei de prevenció i extinció d’incendis contribuirà a reforçar la seguretat de la ciutadania.

A més, s’ha donat llum verda a la convocatòria de subvencions per a projectes de foment de la participació ciutadana, amb un pressupost màxim de 142.769,32 euros, dissenyades per les pròpies associacions veïnals.

Quant a la gestió de residus, la Junta ha aprovat la instal·lació de sis noves unitats de Punts Nets de Proximitat, un en cada districte de la ciutat. Aquests punts permetran la recollida selectiva de residus com piles, tòners, bombetes LED i utensilis de cuina no metàl·lics, funcionant les 24 hores del dia. Amb un pressupost de 104.837,55 euros, aquesta mesura busca facilitar la separació de residus i reduir abocadors incontrolats.

En l’àmbit de l’habitatge, s’ha aprovat l’adhesió al conveni amb l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl per a la construcció de 120 habitatges de protecció pública al barri Censal, destinats principalment a joves.

Finalment, en l’àrea d’urbanisme, s’ha contractat la implantació del projecte pilot ‘Divaircity’ al carrer Marina Espanyola del Grau. Aquest projecte, amb un pressupost de 123.604,42 euros més 25.956,93 euros en concepte d’IVA i un termini d’execució de vuit setmanes, té com a objectiu garantir zones d’ombra amb més arbrat, millorant la qualitat de vida a la zona.

Te puede interesar
Lo más visto