Castelló rep l’agradosiment nacional per la seua tasca en seguretat viària

Destacant el premi ‘Posa-li Fre Júnior’ per les seues iniciatives d’educació viària

General 08 de junio de 2024 Redacció Redacció
IMG_6512

La Policia Local de Castelló ha celebrat un acte d’agraïment al Parc Infantil de Trànsit, situat a Tetuan XIV, per reconéixer l’esforç i la col·laboració de diversos agents, col·lectius i entitats en la promoció de la seguretat viària. Aquest esdeveniment ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Begoña Carrasco, el regidor de Seguretat i Emergències Antonio Ortolá, i la regidora d’Educació María España.

L’acte ha servit per a agrair al personal sanitari de l’Hospital General, l’Escola Municipal de Teatre, el servei municipal sanitari i el personal de l’Àrea de Seguretat Pública i Emergències de Castelló per la seua contribució, que ha sigut crucial perquè la Policia Local obtinguera el premi ‘Posa-li Fre Júnior’ el passat 19 d’abril. Aquest guardó, lliurat al Senat, reconeix les activitats de la Unitat d’Educació Viària al Parc Infantil de Trànsit, on anualment es formen més de 3.000 xiquets dels 51 col·legis de la ciutat.

IMG_6511

El projecte ‘MOU-T i TORNA’, que conscienciava els adolescents sobre la importància de l’alcohol zero al volant mitjançant representacions teatrals i testimonis impactants, també va ser determinant per a l’obtenció del premi.

El Comissari Cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, ha ressaltat la importància de la seguretat viària com una de les tasques més essencials de la Policia Local. Va subratllar que la prevenció, realitzada a través de la Unitat d’Educació Viària, és fonamental per a reduir la sinistralitat al màxim.

Durant l’acte, més de 50 alumnes de 1r de Primària del col·legi Mater Dei van participar en activitats formatives en seguretat viària. Les classes teòric-pràctiques, impartides per agents, inclouen formació audiovisual, jocs i pràctiques adaptades a cada franja d’edat. Aquest programa no només es dirigeix als xiquets, sinó també a adolescents, associacions i altres col·lectius, amb sessions que es realitzen tant en el Parc Infantil de Trànsit com en els seus propis centres.

El reconeixement rebut aquest any no és el primer per a la Policia Local de Castelló. En 2011, també es van alçar amb el premi Posa-li Fre pel seu seguiment a les víctimes d’accidents de trànsit. A més, les seues iniciatives de conscienciació en seguretat viària per a xiquets i adolescents van ser premiades en 2023 per la Unió Nacional de Caps i Directius de la Policia Local.

Te puede interesar
Lo más visto