La Diputació de Castelló anuncia una ajuda extraordinària de 300.000 euros als municipis més afectats per la sequera

La presidenta, Marta Barrachina, s'ha reunit amb els alcaldes dels 12 municipis perjudicats

General 25 de junio de 2024 Redacció Redacció

Hui, la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, s'ha reunit amb els alcaldes dels dotze municipis més afectats per la sequera a la província. La falta de pluges ha portat a una situació extrema, deixant pous i brolladors sense aigua, la qual cosa anticipa un estiu difícil i cada vegada més complicat.

Per a mitigar aquesta crisi, s'ha anunciat un finançament extraordinari de 300.000 euros, que se suma al milió d'euros prèviament assignat per a suplir el dèficit hídric. Aquest nou pressupost, 200.000 euros més que l'anterior, serà distribuït en funció de les necessitats específiques de cada municipi, basant-se en una avaluació tècnica detallada.

En la reunió van ser presents, a més de Marta Barrachina, el vicepresident i responsable de l'àrea d'Infraestructures, Héctor Folgado, el diputat de Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, i el diputat de Bombers, David Vicente. Aquests funcionaris han avaluat la situació en els municipis més afectats, alguns dels quals ja depenen de cubes d'aigua per al seu subministrament diari des de fa temps.

Els municipis més greument afectats són, en ordre de necessitat: Benafigos, Ares del Maestrat, Canet lo Roig, Costur, la Pobla de Benifassà, Rossell i Xodos. S'ha iniciat la construcció de diversos pous, començant per un en la zona de Jana-Canet-Traiguera, i continuant amb uns altres segons la urgència.

La Diputació subratlla la importància de conscienciar als veïns sobre l'ús responsable de l'aigua. Marta Barrachina ha emfatitzat que aquesta és la "legislatura de l'aigua", treballant àrduament per a no retardar les infraestructures i garantir el subministrament d'aigua, assegurant el benestar econòmic i social de la regió.

Te puede interesar
Lo más visto