Dos radars de tram més en la N340 a Castelló

Trànsit incorpora per a aquest estiu quatre radars més a la província de Castelló, dues d'ells entre Santa Magdalena de Pulpis i Peníscola en la N-340.

General 07 de julio de 2020 REDACCIÓ
radar
Dos Hermanas Info

Aquest estiu la província de Castelló comptarà amb quatre radars més que l'any passat. Dos d'ells són radars de tram que se situaran entre Santa Magdalena de Pulpis i Peníscola en la N-340. Fins al moment la província de Castelló no comptava amb aquesta mena de radar, que ara formen part dels 42 radars amb els quals la Direcció General de Trànsit (DGT) controlarà la velocitat dels conductors en la província aquest estiu.

Segons les dades facilitades per Trànsit, del total de 42 radars situats a la província de Castelló 14 són fixos, 26 mòbils i, la novetat, hi ha 2 de tram. I és que, aquests radars de tram no mesuren la velocitat de pas, sinó que controlen el temps de pas. D'aquesta forma, indirectament es mesura la velocitat mitjana del vehicle en un determinat tram, és a dir, en un trajecte amb una longitud determinada.

L'objectiu de la DGT amb la implantació d'aquests controls és que els conductors reduïsquen la velocitat en un estiu en el qual es preveu que la majoria de desplaçaments siguen de curt recorregut i duració, especialment en els caps de setmana i als voltants de les grans ciutats amb destinació a centres d'oci.

Trànsit continuarà emprant les estratègies habituals per al control de la imprudències en carretera. Després del cessament de l'estat d'alarma tornen a implantar-se els controls específics com els dels d'alcoholèmia i velocitat o els dirigits a col·lectius de risc com els motoristes. Per a això, l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil disposarà aquest estiu de més mitjans que mai: 1.324 radars, 12 helicòpters, 216 cambres que vigilen l'ús del cinturó de seguretat i el del mòbil al volant, 11 drons (tres d'ells amb capacitat per a sancionar) i 15 furgonetes camuflades.

Fins que es va decretar l'estat d'alarma i el confinament de la població espanyola, Trànsit va registrar un increment de les sancions per excés de velocitat. Segons les dades facilitades per la Prefectura provincial de trànsit, al gener i febrer les sancions van ser 11.257, és a dir un 29,9% més respecte al mateix període del passat any quan la xifra de multes va ser de 8.664.

Te puede interesar
Lo más visto