«El dret a l'habitatge es garanteix protegint a la gent, no als grans fons d'inversió»

El vicepresident trasllada a les organitzacions socials l'abast del decret llei per a l'ampliació d'habitatge públic en la Comunitat

General 07 de julio de 2020 REDACCIÓ
DLentitats-notapremsa

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'ha reunit amb representants de diferents organitzacions socials per a traslladar-los l'abast del decret llei per a l'ampliació d'habitatge públic en la Comunitat Valenciana mitjançant els drets de tanteig i retracte, aprovat pel Consell el passat 5 de juny. També ha traslladat la implicació del tercer sector en aquest, ja que la nova norma preveu que les entitats sense ànim de lucre que realitzen funcions de reinserció puguen adquirir o obtenir cases mitjançant cessió d'habitatge públic.

Martínez Dalmau ha apel·lat a la responsabilitat de tots els sectors de la societat valenciana per a fer front al problema de l'habitatge en la Comunitat i poder fer realitat el pla estratègic Hàbitat 20-30 que permetrà duplicar el nombre d'habitatges d'interès social en els pròxims deu anys.

El vicepresident ha destacat que «la importància de la nova norma radica en el fet que ens dóna, per primera vegada, les eines necessàries per a evitar que les cases on viu la gent acaben sent propietat dels fons d'inversió».

Així mateix, s'ha mostrat convençut que «calia fer aquest pas decisiu per a frenar pràctiques especulatives amb els recursos públics i l'hem fet des del Govern valencià apostat per la descentralització, fomentant que els ajuntaments també puguen exercir el dret de tanteig i retracte, respectant l'autonomia municipal».

Martínez Dalmau ha conclòs manifestant de «forma taxativa» que «el dret a l'accés a l'habitatge ni es pressiona ni es negocia. El dret a l'habitatge es garanteix protegint a la gent, no als grans fons d'inversió».

En l'acte també han intervingut la directora de coordinació institucional de la Vicepresidència Segona, Adoración Guamán, i la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga. Guamán s'ha referit a l'Informe del Relator Especial sobre l'extrema pobresa i els drets humans. Elena Azcárraga ha destacat que «el decret llei és el resultat del treball en equip i dels col·lectius socials compromesos amb el dret a l'habitatge».

Te puede interesar
Lo más visto