Peníscola signa un préstec de 2,7 milions per a la reconstrucció del seu litoral

La major part del préstec estarà destinat a les obres del litoral i la resta s'invertirà en la instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, la millora de l'accessibilitat de la Platja Sud o la millora d'instal·lacions esportives.

General 08 de julio de 2020 REDACCIÓ
imagen10975d
Ajuntament de Peñíscola

L'Ajuntament ha signat avui amb l'entitat bancària Caixa Rural Benicarló el préstec bancari de 2.733.382,34€ per a afrontar els danys ocasionats pel temporal Gloria en el litoral de la localitat.

La regidora de l'àrea d'Hisenda, Dolores Bayarri ha explicat que aquestes són "les principals obres a finançar", concretament en la millora dels accessos a la zona sud, la reposició de mobiliari urbà i reconstrucció d'estructures en el passeig nord, instal·lacions de reg, millora de la jardineria, enllumenat, renovació de les casetes de socorrisme, senyalització viària i instal·lacions elèctriques i megafonia en platja nord.

Així mateix, s'invertirà part del préstec en la instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, la millora de l'accessibilitat de la Platja Sud amb un nou Punt Accessible o la millora d'instal·lacions esportives, com el tancament en la pista de **frontenis.

Caixa Rural ofereix un any de manca, "gràcies al qual l'Ajuntament fins i tot tardarà diversos mesos a afrontar el primer pagament, una cosa que en aquests moments complicats és molt positiva", segons Bayarri. A més la regidora ha explicat que "l'Ajuntament ha retornat un préstec de més de 2 milions d'euros amb el superàvit de 2019 pel que el nivell d'endeutament de l'administració local queda pràcticament igual en signar aquest nou préstec, gràcies al control de la despesa i els estalvis de l'any anterior que han pogut destinar-se a liquidar deute, la qual cosa ha generat un estalvi de més de 300.000€ en interessos".

Per part seua, l'alcalde Andrés Martínez ha valorat l'amortització de 2.070.322€ amb la qual comptava l'Ajuntament abans de rubricar el nou préstec i ha assegurat que haver signat un nou préstec per a l'execució de "obres necessàries no augmenta de forma significativa l'endeutament de les arques municipals, perquè s'ha amortitzat amb anterioritat un préstec per un muntant similar i s'ha generat un estalvi en interessos que es destina aquest mateix any a pal·liar els efectes del Covid19 en l'economia local".

Te puede interesar
Lo más visto