Begoña Carrasco: “S'ha estat mirant per a l'altre costat durant molts anys”

L’alcaldessa de Castelló parla sobre la problemàtica de l’okupació a la ciutat

Política 26 de julio de 2024 Redacció Redacció
begoña carrasco

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha afirmat en una entrevista a Televisió de Castelló que la ciutat té un gran problema d’okupació. “S'ha estat mirant per a l'altre costat durant molts anys”, confessava l’alcaldessa. La zona del raval universitari és un dels focus d’okupació de la ciutat, a més de ser un espai d’incendis recurrents. “Alguns han estat provocats segons ens informa el cos de bombers”, va manifestar Carrasco. Segons afirma l’alcaldessa, els propietaris se senten “indefensos” i “amb raó”. 

A les cases amb “assentament il·legal” segons ha qualificat l’alcaldessa, hi ha quaranta menors empadronats, censats i escolaritzats. Per a Begoña Carrasco, és un problema principal, i ha comunicat que des de l’equip de govern estan tractant de  “dotar d'una solució paral·lela” a les persones que viuen en aquests “assentaments”. “No serà una solució a curt termini, però cal buscar-la a mitjà termini”, va reflexionar l’alcaldessa. Per a Carrasco, amb la problemàtica de l’okupació ha de canviar la llei nacional per a poder desallotjar en vint-i-quatre hores als okupes. “Els ajuntaments tenim competències limitades”, va lamentar l'alcaldessa. 

“La zona ha estat abandonada durant vuit anys i ara no és fàcil la solució”, va condemnar Carrasco. L’alcaldessa també es va reafirmar en les accions que estan portant a terme des de l’ajuntament com la sol·licitud formal als propietaris dels terrenys per a la seua neteja. Begoña Carrasco ha qualificat el focus com un “punt conflictiu”. “És veritat que s'estan incrementant els índexs de delinqüència”, va confessar l'alcaldessa. No obstant, Carrasco ha volgut recalcar que Castelló és una “ciutat segura”. 

Una de les mesures per a fer de Castelló una ciutat més segura és incrementar la dotació policial al Raval Universitari. “Estem reforçant la plantilla de Policia Local, ens l'hem trobada minvada d'efectius”, va manifestar l’alcaldessa. Per fer front la falta d’efectius, Begoña Carrasco va afirmar que van a treure totes les places que siga possible per als bombers i la policia. “Tenim una oposició per a agents i oficials”, va informar l’alcaldessa. Des de l’equip de govern volen una ciutat “més segura” i va afirmar que estan “apostant per la seguretat”

Te puede interesar
Lo más visto