La Diputació de Castelló reivindica la pirotècnia local amb cinc espectacles aquest estiu

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, destaca la importància d'aquesta activitat tradicional, amb exhibicions que es duran a terme a Morella, Catí, Segorbe i Onda

Cultura 15 de agosto de 2024Ainoa ManzanaAinoa Manzana
IMG_0456

La Diputació Provincial de Castelló impulsa aquest estiu la pirotècnia de la província amb un programa que recorrerà diversos municipis. La primera exhibició va tindre lloc a Santa Magdalena de Pulpis el 22 de juliol, on la pirotècnia Tomás va oferir un espectacle que va captivar el públic. Aquest cap de setmana, el programa continua a Morella i Catí el 18 d'agost, dins del marc del 55 Sexenni de Morella, amb les pirotècnies Hermanos Caballer i Martí.

Segorbe serà l'escenari del següent espectacle pirotècnic el 8 de setembre, a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja, mentre que el cicle finalitzarà a Onda durant el mes d'octubre, amb una data que encara està per concretar. El diputat Alejandro Clausell ha assegurat que l'èxit d'aquests espectacles posa de manifest la qualitat i la innovació de les empreses pirotècniques castellonenques.

Clausell ha subratllat que la Diputació ha destinat 25.000 euros per a donar suport a aquesta activitat, amb 5.000 euros per cada espectacle, destacant que la pirotècnia no sols forma part de la tradició i les festes locals, sinó que és un motor econòmic clau per a la província, generant ocupació i dinamitzant l'economia de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto