El projecte ‘Onda Smart City’ guanya el premi nacional d'innovació pública

El projecte ofereix un millor servei a la ciutadania, suma la intel·ligència artificial i ajuda a reduir costos administratius Ballester: “Hui Onda és una ciutat més eficient, intel·ligent i innovadora, i amb millor qualitat de vida per als veïns”

General 09 de julio de 2020 REDACCIÓ
PREMIO-INNOVACIÓN_01-710x474

El projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’ ha resultat vencedor en la XII Convocatòria de Premis Aslan en casos d'èxit de Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics, en la categoria de dades obertes al ciutadà. Es tracta d'un reconeixement que atorga l'associació nacional d'empreses tecnològiques, Aslan, per als millors projectes desenvolupats cada any. L'alcaldessa, Carmina Ballester, va anunciar la notícia als veïns en el Ple desenvolupat ahir.

L'Ajuntament d'Onda és el primer municipi que, no sent capital de província, està desenvolupant un projecte global de Smart City que ja compta amb 14 senyalitzacions verticals, una plataforma de gestió, un quadre de comandaments municipal i un Sistema d'Informació Geogràfica, acollint-se als Fons Europeus EDUSI. La intenció de l'equip de govern és continuar desenvolupant accions en aquesta línia. Onda ha competit en la seua categoria amb el Govern Basc i l'Ajuntament de Viladecans, que han sigut seleccionats entre els 65 projectes que s'han presentat a la convocatòria.

“Gràcies a aquest projecte, hui Onda és una ciutat més eficient, intel·ligent i innovadora i amb millor qualitat de vida per als veïns”, ha destacat Ballester, qui també ha ressaltat “el gran orgull que significa per a tots els onders posicionar-se a nivell nacional com una de les ciutats més innovadores d'Espanya”. L'alcaldessa també ha agraït la gran labor que es desenvolupa des de l'àrea d'Innovació Pública, coordinada pel regidor Vicent Bou.

App mòbil

A més, en paral·lel s'està ultimant una aplicació mòbil perquè cada veí compte amb la ciutat intel·ligent a la seua mà. Els usuaris d'aquesta aplicació mòbil obtindran dades sobre la qualitat de l'aire i el soroll ambiental.

D'altra banda, s'han instal·lat sensors que prevenen els incendis forestals i contenidors que informen del nivell d'ompliment per a dissenyar millors rutes de recollida.

Així mateix, des de l'Ajuntament es controla la motorització ambiental de zones verdes i el mesurament del nivell de trànsit, a més de comptar amb un localitzador d'aparcaments. Amb tot això, els tècnics municipals i els veïns poden disposar d'informació útil sobre Onda en temps real.

Te puede interesar
Lo más visto