Castelló obté una subvenció milionària per a la digitalització del cicle urbà de l'aigua

El projecte de l'Ajuntament de Castelló i Facsa es destaca com la segona millor proposta a nivell nacional, assegurant més de 5,9 milions d'euros per a millorar l'eficiència i gestió de l'aigua a la ciutat

Política21 de agosto de 2024JesúsJesús
IMG_6754

La proposta presentada per l'Ajuntament de Castelló al costat de Facsa ha sigut reconeguda com la segona millor entre 238 projectes presentats a nivell nacional.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha informat que "Castelló ha sigut seleccionada com una de les ciutats beneficiàries de les subvencions destinades a la millora de l'eficiència en el cicle urbà de l'aigua, en el marc del PERTE de digitalització del cicle de l'aigua, part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència". Este anunci s'ha publicat hui en el Boletín Oficial del Estado com a resolució provisional.

Carrasco ha subratllat la rellevància d'este assoliment, assenyalant que "és una excel·lent notícia per a Castelló, ja que el projecte ha aconseguit una subvenció de més de 5,9 milions d'euros, en concret 5.990.761,98 euros".

L'alcaldessa ha destacat que "el projecte 'Digitalització de l'ús urbà de l'aigua a la ciutat de Castelló' té un gran mèrit en haver sigut seleccionat entre 238 propostes, de les quals només 50 van ser triades. A més, entre estes, la proposta de Castelló, en col·laboració amb Facsa, va obtindre la segona puntuació més alta amb 83 punts, només quatre menys que Màlaga, que lidera la llista. Això reflectix l'excel·lent treball realitzat en els últims mesos per a obtindre este finançament europeu".

Carrasco també ha assenyalat que "este projecte aborda directament la gestió de l'aigua, un tema particularment sensible en la conca mediterrània, on s'ha convertit en una emergència per a moltes comunitats".

"Històricament, Castelló ha donat prioritat a la gestió responsable de l'aigua. És una ciutat que entén el valor de cada gota i ha implementat mesures d'estalvi i reutilització, com el reg de parcs i jardins amb aigua reciclada i la neteja urbana. Hem sigut pioners en el Pla antisequera, destacant-nos com una de les primeres ciutats a activar-lo a Espanya", ha recordat Carrasco.

L'alcaldessa també ha ressaltat la importància de la col·laboració entre el sector públic i privat en este projecte, esmentant que "l'Ajuntament de Castelló treballa mà a mà amb Facsa, una empresa líder en el cicle integral de l'aigua amb més de 150 anys d'experiència".

Carrasco ha elogiat la labor dels tècnics municipals i ha emfatitzat que "la unió d'esforços busca oferir el millor servici als ciutadans, posicionant a Castelló com un referent en la gestió de l'aigua. Junts, som més forts i aconseguim més".

En este context, l'alcaldessa ha recordat la recent campanya de conscienciació sobre la importància de l'aigua com a recurs essencial per a la vida diària, la cultura, la història i la gastronomia de Castelló.

Quant al projecte, Carrasco ha explicat que "la iniciativa se centra en la digitalització del cicle urbà de l'aigua a Castelló, amb l'objectiu de modernitzar i transformar els sistemes de gestió per a millorar l'eficiència i la transparència en el seu ús".

L'alcaldessa ha assenyalat que "es preveu la instal·lació de sensors intel·ligents i sistemes de comunicació, juntament amb l'anàlisi avançada de dades mitjançant tècniques de Big data i Intel·ligència Artificial".

Estes accions estratègiques abastaran tant el subministrament d'aigua potable com el sistema de sanejament i depuració, amb la finalitat d'aconseguir una gestió sostenible i eficient de l'aigua.

Finalment, ha expressat el seu agraïment per l'esforç conjunt de Facsa i el personal tècnic de l'Ajuntament de Castelló, especialment el Departament de Fons Europeus i la Regidoria d'Urbanisme i Servicis Públics, dirigida per Sergio Toledo, el treball dels quals ha fet possible l'obtenció d'esta subvenció europea pròxima als 6 milions d'euros.

Te puede interesar
Lo más visto