Benicàssim reclama a la Generalitat la inclusió del Quadre de Santiago en els tractaments aeris contra mosquits

L'ajuntament recorda que en el 2019 es va incorporar als tractaments i controls que realitza la Diputació en zones rústiques

General09 de julio de 2020 REDACCIÓ
tratamiento mosquitos

L'Ajuntament de Benicàssim no cessa a reclamar la inclusió del Quadre de Santiago en els plans de treball per al tractament aeri de lluita contra el mosquit. Després de la declaració institucional aprovada per ple, l'ajuntament ha remés aquesta setmana una carta a la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat en la qual recorda que l'ajuntament es va incorporar en el 2019 als tractaments i controls del mosquit que realitza la Diputació Provincial de Castelló en zona rústica.

Com ha incidit l'alcaldessa, Susana Marqués, “al llarg de l'any l'Ajuntament de Benicàssim té un pla d'actuació en el qual es fan tractaments larvicida i adulticida i durant els mesos d'estiu s'intensifiquen”. Perquè les actuacions municipal siguen més efectives, la primer edil recorda que “el consistori es va adherir el 26 d'abril de 2019 al Pla de la Diputació de Castelló, sol·licitant que a més es tinguera en consideració per a possibles tractaments aeris la zona del Quadre de Santiago, concretament la zona declarada com d'especial protecció (futur aiguamoll)”.

Però, malgrat aquesta adhesió “ni la Diputació ni la Generalitat han inclòs al municipi de Benicàssim en aquests plans de treball i tractament aeri antimosquits, i això a pesar que el 3 de juny de 2019 per part de l'ajuntament es va sol·licitar i va autoritzar la Conselleria de Sanitat perquè realitzara aquests tractaments aeris en el municipi”. L'alcaldessa ha insistit que “la zona del Quadre de Santiago està pròxima a habitatges consolidats i estan patint amb virulència als mosquits”.  “El mosquit no entén de fronteres ni de colors polítics i hem d'actuar totes les administracions de manera coordinada per a poder atallar la presència de mosquits, ja considerat un assumpte de salut pública”, ha finalitzat Susana Marqués.

Recordar que la col·laboració ciutadana també és fonamental perquè els tractaments i els treballs de control siguen més efectius i per això el consistori manté activa una campanya de col·laboració ciutadana que posa l'accent en la vigilància especialment de les piscines, però també embassaments, tolls, bidons, pneumàtics, jardineres i recipients en general, ja que les larves de mosquit es crien en aquests punts.

En el cas de les piscines, es deu clorar i en el cas de localitzar aquests xicotets tolls s'han d'assecar, abocar lleixiu o cobrir amb mosquiteres. Per a acostar els consells a la ciutadania, el consistori ha habilitat en la web municipal un apartat en el qual es poden consultar els consells per a cuidar-se i protegir-se d'aquestes plagues.

Te puede interesar
Lo más visto