AFANIAD Vinaròs: tres setmanes de transformació i inclusió

En el cor de Vinaròs, una revolució silenciosa està prenent forma

General17 de octubre de 2024RedaccióRedacció
8e73988e-b183-4bc1-a1fa-f260c7c648a2

AFANIAD Vinaròs ha posat en marxa el seu innovador projecte d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral, finançat pel Fons Social Europeu Plus (FSE 2021-2027+) de la Unió Europea i la Comunitat Valenciana. 

Després de només tres setmanes, els resultats són ja palpables i prometedors. El projecte, estructurat en tallers de grups reduïts, està obrint nous horitzons per a persones amb discapacitat intel·lectual, TEA i diagnòstics duals. Cada taller ha sigut meticulosament dissenyat per a potenciar les habilitats úniques de cada individu, preparant-los per a una inclusió laboral i social efectiva.

Però AFANIAD Vinaròs, conscients que la teoria ha d'anar de bracet amb la pràctica, ha iniciat la prospecció de llocs de treball que s'ajusten a les habilitats desenrotllades pels usuaris. Esta busca es nodrix no sols de les competències adquirides en els tallers, sinó també de l'experiència guanyada a la botiga solidària de l'associació, operant sota el model d'economia circular, este espai oferix als participants l'oportunitat de posar en pràctica habilitats d'atenció al client, manteniment d'inventari i gestió bàsica. 

Encara que el camí és llarg s'està demostrant que amb creativitat, dedicació i un enfocament centrat en les capacitats individuals, la inclusió no és només un somni, sinó una realitat en construcció.

Te puede interesar
Lo más visto