La Generalitat convoca les ajudes per a les persones que viatjaven en el tren afectat per l’incendi de Bejís

Fins a 18.000 euros per a cada afectat

25 de octubre de 2024RedaccióRedacció
220922_POL_foto2_carreteras_incendios

La Generalitat ha publicat el decret del president de la Generalitat pel qual s’aprova la convocatòria de 810.000 euros en ajudes directes per a les persones que viatjaven en el tren de mitjana distància que efectuava el trajecte València-Saragossa el 16 d’agost de 2022 i que es van vore afectades per l’incendi de Bejís. Les bases reguladores dirigeixen les ajudes a compensar econòmicament les persones que van patir cremades o lesions, així com les que han hagut de rebre tractament psicològic amb posterioritat i, si és el cas, les persones titulars dels seus legítims drets hereditaris.

Les ajudes seran de fins a 18.000 euros per persona, i es podran rebre 12.000 euros en cas que hagen patit cremades o altres lesions i hagen hagut de ser hospitalitzades i 6.000 euros en el cas que no hagen requerit hospitalització. També podran rebre altres 6.000 euros els qui hagen rebut tractament psicològic a conseqüència de l’incident ferroviari dins dels dos anys posteriors a la data en què es va produir.

El termini per sol·licitar estes ajudes a partir de l’endemà de la publicació del decret que les regula, i hauran d’acreditar la condició de passatger del tren amb el bitllet del viatge o, en defecte d’això, amb els comunicats mèdics o denúncies en els quals conste esta condició. A més, per a acreditar els danys patits i, si és el cas, l’hospitalització s’hauran de presentar els corresponents comunicats mèdics.

Lo más visto