Cultura inverteix vora mig milió d'euros en millores del Museu de la Valltorta

Són 19 els abrics que es poden visitar amb guies a Castelló, 8 a València i 6 a Alacant

Cultura 13 de julio de 2020 REDACCIÓ
Tirig_Museo-de-la-Valltorta

Enguany el Museu de la Valltorta fa 25 anys i aquesta celebració coincideix amb l'obra d'adequació que han fet de les instal·lacions, la millora de l'accessibilitat i de l'eficiència energètica del centre d'art rupestre valencià de referència amb una inversió de vora mig milió d'euros.

Les actuacions que s'han realitzat s'han centrat a renovar la coberta de l'edifici. S'ha substituït el sistema de calefacció per una nova caldera molt més eficient i s'ha instal·lat un sistema de climatització per als despatxos, biblioteca, espai-bar, vestidors i sala d'actes; s'ha renovat la sala d'actes i s'ha adequat una zona de cafeteria.

També s'han renovat els serveis per al públic i els espais per al personal. Així mateix, s'han fet millores en les finestres, en la il·luminació de les sales, en el mobiliari com també a la zona de pàrquing i recepció de visitants.

Les obres del Museu de la Valltorta estan a l'aire lliure, en els 12 abrics de pintures rupestres que es poden visitar. No obstant això, el museu conté una exposició permanent molt didàctica en les seues sales per tal d'acostar els visitants a les manifestacions artístiques rupestres de la prehistòria en terres valencianes. Unes manifestacions, com totes les que hi ha repartides al llarg de les nostres comarques, declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco.

Cultura ha impulsat les visites guiades a 33 abrics, que van des del barranc de la Valltorta fins a Xaló, passant per Alcoi, la Vall de la Gallinera o Bicorp, i ha aportat un plus d'interés perquè fins ara molts d'aquests no es visitaven amb un guia de manera habitual.

Són 19 els abrics de les comarques de Castelló amb manifestacions artístiques de la prehistòria que es poden visitar amb guies: abric de la Rambla (Portell), la Covatina (Vilafranca), abric del Mas d'en Barberà (Forcall), cingle de Palanques (Palanques), la Serradassa (Vistabella), coveta Pere Tomàs (Atzeneta), abric d'en Melià (Sierra Engalceran), cova dels Rosegadors (la Pobla de Benifassà), la Joquera (Borriol), abric del Castell (Vilafamés), les coves la Saltadora (les Coves de Vinromà), l'abric Centelles (Albocàsser), Mas d'en Josep, cova de Cavalls i coves del Civil (Tírig), la cova Remígia i el cingle de la Mola Remígia (Ares del Maestrat) i els dos abrics de Morella la Vella (Morella). Les reserves s'han de fer directament al Museu de la Valltorta o a les oficines de turisme municipals.

Te puede interesar
Lo más visto