Oltra defensa en Les Corts el decret que modifica la llei de Renda d'Inclusió per a compatibilitzar-la amb l'ingrés mínim vital

La vicepresidenta explica que el decret també millora el procediment de gestió i inclou mesures per a agilitar els processos

Política 15 de julio de 2020 REDACCIÓ
CORTS

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat la necessitat que el Govern espanyol impulse «al més prompte possible» un conveni entre l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS) i la Generalitat per a gestionar de manera directa i unificada la renda valenciana d'inclusió i l'ingrés mínim vital.

Oltra ha comparegut en el Ple de les Corts per a defensar el decret de modificació de la Llei de Renda Valenciana d'Inclusió, motivat per l'ineludible necessitat d'acoblar el seu règim jurídic i el règim jurídic de l'ingrés mínim vital aprovat pel Govern central, i que va entrar en vigor el passat 1 de juny.

El fet que les dues normes reconeixen i generen drets i prestacions, en molts casos «concurrents i compatibles», justifica, segons el parer de la vicepresidenta, la necessitat d'aquest conveni entre administracions perquè el Consell puga gestionar de manera unificada totes dues ajudes i així evitar que es generen «duplicitats i col·lisions».

Novetats del decret

El decret, que ja va ser aprovat pel Ple del Consell, adapta diversos articles de la llei per a poder aclarir i simplifica els dos conceptes normatius i permetre l'acoblament de les dues prestacions, de manera que la renda passa a ser una prestació complementària de l'ingrés mínim vital.

La renda serà complementària de l'ingrés mínim vital o de qualsevol altra prestació de garantia d'ingressos mínims de caràcter estatal que puga substituir-la, fins a l'import del mòdul garantit que corresponga percebre en concepte de renda valenciana d'inclusió.

Respecte al càlcul i quantia a percebre, el decret estableix que si un beneficiari o destinatari percep l'ingrés mínim vital se li restarà de la quantia a percebre corresponent a la renda.

En el cas en el qual l'import de l'ingrés mínim vital siga major que el de la renda l'import reconegut serà zero, però es mantindrà a la persona com a titular de l'ajuda autonòmica perquè mantinga el dret a la prestació professional dels itineraris d'inclusió.

Així mateix, i per a agilitar tot el procés de tramitació, es preveu la sol·licitud conjunta de les dues prestacions, que es podrà regular mitjançant conveni de la Generalitat amb l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

Te puede interesar
Lo más visto