L'hospital de campanya d'Alacant acollirà a les persones migrants per a controlar els possibles casos de COVID-19

Gabriela Bravo assegura que amb la cessió de la infraestructura sanitària al Govern «garantim un espai digne per a les persones migrants al mateix temps que reforcem la seguretat»

General 17 de julio de 2020 REDACCIÓ
Reunion_comision_seguridad

L'hospital de campanya d'Alacant acollirà a les persones migrants que arriben a les costes valencianes -detectades en alta mar o en terra- en els grups de la qual o mitjans de transport s'hagen detectat casos de contagi de coronavirus. A tots elles se'ls faran les proves PCR i a les quals donen positiu se'ls traslladarà als hospitals corresponents i la resta guardarà quarentena en el centre sanitari provisional de la capital alacantina.

Aquesta mesura forma part del protocol que s'ha estudiat aquest divendres en una reunió en el Palau de la Generalitat encapçalada pel president Ximo Puig, i en la qual han participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; la delegada del Govern, Gloria Calero, i representants de Creu Roja.

Durant l'estiu augmenta el nombre d'embarcacions precàries amb migrants que intenten aconseguir les costes espanyoles i enguany pot ocórrer que en elles arriben persones contagiades de la COVID-19. Per això, la Generalitat ha posat a la disposició de la Delegació del Govern l'hospital de campanya d'Alacant per a l'aplicació d'un protocol d'ajuda a aquestes persones en el cas que necessiten tractament contra el virus i per a acollir a aquelles que hagen de guardar quarentena per haver estat exposades a un possible contagi.

En aquest sentit, la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha assegurat que amb aquest protocol «garantim un espai digne per als migrants al mateix temps que evitem noves propagacions de la COVID-19 en un col·lectiu en el qual és molt difícil establir la traçabilitat perquè, com és lògic, arriben a les nostres costes amb moltes ànsies de llibertat però, donada la situació, s'han de controlar els seus moviments pel seu bé i pel de tots».

No obstant això, el protocol també estableix que l'ingrés de les persones migrants a l'hospital de campanya d'Alacant es farà amb la corresponent autorització judicial per a garantir els seus drets al mateix temps que se'ls presta l'atenció sanitària que necessiten. En aquest sentit, el centre modular permetrà «prestar l'acolliment social que hem de prestar i al mateix temps reforçarem la seguretat sanitària».

L'hospital de campanya d'Alacant és una estructura de 255 mòduls amb capacitat per a 240 llits. Disposa de sistemes de climatització, conducció centralitzada de gasos medicinals, connexió al sistema de clavegueram, així com la seua pròpia xarxa de dades i elèctrica plenament operativa i integrada en la de l'Hospital General Universitari d'Alacant del qual forma part.

Te puede interesar
Lo más visto