Arcadi España anuncia una pròrroga de deu anys per a les concessions del port de Xàbia

El conseller ha avançat que el port de Xàbia serà el primer a beneficiar-se del procés de reordenació jurídica

General 20 de julio de 2020 REDACCIÓ
puerto_xabia

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha anunciat que la Generalitat signarà al setembre una pròrroga de deu anys per a les concessions del port de Xàbia, «començant així un procés de reordenació dels ports que gestiona la Generalitat, on molts clubs nàutics té la concessió caducada».

En aquest sentit, ha assenyalat que «Xàbia serà el primer municipi amb port on es començarà el procés de reordenació, normalitzant la situació dels clubs nàutics de tal forma que els operadors tinga seguretat jurídica, rellançat així els ports de la Comunitat com a destinació turística i també recolzant-los per l'impacte econòmic i social que té en el tot el territori».

La bonificació en les taxes beneficiarà als clubs nàutics, hostaleria i confraries de pescadors durant tots els mesos que ha durat el confinament i els quatre mesos posteriors.

Per a Arcadi España, «aquesta rebaixa suposa un empenyiment de la Generalitat als municipis per a pal·liar les pèrdues originades per la crisi sanitària i es continue invertint i treballant de cara al futur del seu turisme i de la seua activitat econòmica».

D'aquesta manera, a través del decret llei, s'establirà una bonificació d'un 50% del pagament de les taxes per ús i ocupació d'espais en els ports de la Generalitat que afectarà el transport de passatge en règim de cabotatge, interior o trànsit de badia; activitats nàutiques, xàrters, excursions, lloguer i escoles; hostaleria i locals de restauració, entre altres. A més, s'establirà l'exempció temporal d'abonament de la tarifa G-2 'Vaixells' i G-3 'Passatgers i mercaderies'.

Te puede interesar
Lo más visto