Unides Podem Castelló demanarà informació sobre un desnonament amb la moratòria en vigor

La coalició sol·licita explicacions per l'actuació de la Policia Local quan un acord del Ple impedeix la seua intervenció

General 23 de julio de 2020 REDACCIÓ
21-07-2020 desnonament

Unides Podem Castelló demanarà informació per l'execució d'un desnonament a càrrec d'un fons voltor a una mare i el seu fill del seu primer habitatge. La formació lamenta que no es suspenguera el llançament quan el Reial decret del Govern per la covid-19 que paralitza els desnonaments de lloguers a col·lectius d'especial vulnerabilitat de primer habitatge està en vigor fins al 30 de setembre. 

La confluència subratlla que la família va viure en un lloguer de VPO durant 6 anys, estava al corrent de pagament i reunia a més les condicions de vulnerabilitat. En aquest sentit, preguntarà per què el jutjat no va aplicar la moratòria i ni el protocol antidesnonaments signat entre l'Audiència Provincial i l'Ajuntament, que obliga la primera a informar el consistori de les situacions de vulnerabilitat i frenar en aquests casos els desnonaments durant tres mesos i, a més, compromet a l'administració municipal a no col·laborar en desnonaments.

Des de Podem-EUPV afirmen que un recent Ple va aprovar una moció de reprovació als fons voltor que operen a la ciutat i va reforçar la posició de la Regidoria d'Habitatge per a mitjançar en els processos entre fons voltor.

D'altra banda, la coalició sol·licitarà explicacions per l'actuació de la Policia Local durant el desnonament quan el Ple del 17 de desembre de 2015 va aprovar una moció que va acordar que l'Administració municipal no col·laborarà en cap cas en desnonaments d'habitatge habitual. 

Te puede interesar
Lo más visto