El Consell aprova un conveni amb la FVMP per a impulsar la memòria democràtica valenciana

La Generalitat destina 20.000 euros per a dur a terme les activitats programades

General 24 de julio de 2020 REDACCIÓ
memoria democràtica

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a la realització d'activitats d'impuls, divulgació, reconeixement i investigació en matèria de memòria històrica i democràtica valenciana.

La Generalitat destina un total de 20.000 euros per a finançar aquest conveni, a través del qual es duran a terme tasques de formació, tals com el disseny i la gestió de cursos de formació i de gestió relatius a la Llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana.

També es donarà suport a l'organització de trobades de la Xarxa de Municipis per a la posada en valor de la memòria democràtica; i l'impuls i planificació de l'intercanvi d'experiències entre la Xarxa Memòria i els grups memorialistes, amb la finalitat de compartir les bones pràctiques.

Entre les activitats d'investigació, el conveni permetrà la confecció d'itineraris didàctics i espais de la memòria en la Comunitat Valenciana; i entre les de difusió i divulgació, la FVMP reservarà un apartat en la seua web corporativa relatiu a la memòria democràtica i es difondran les investigacions dutes a terme entre la Xarxa Memòria i els grups memorialistes de la Comunitat Valenciana.

Altres accions

Aquest acord amb la FVMP també preveu l'organització d'actes i iniciatives institucionals amb la Generalitat, especialment amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica en matèria de memòria democràtica.

Finalment, la col·laboració també inclou la presentació de publicacions i exposicions, trobades i jornades, i la participació i difusió incentivant la realització d'activitats en els municipis que tinguen en compte dates instaurades d'homenatge o commemoració per la seua especial rellevància amb la memòria democràtica.

Te puede interesar
Lo más visto