El Provincial de Castelló crea una consulta de oncogeriatría atesa per un equip multidisciplinari

L'objectiu és proporcionar a les persones majors un tractament antitumoral personalitzat eficaç i amb els menors efectes secundaris

General 27 de julio de 2020 REDACCIÓ
Unknown

L'Hospital Provincial de Castelló ha posat en marxa una consulta de oncogeriatría atesa per un equip multidisciplinari del centre amb l'objectiu d'oferir un tractament integral i personalitzat a les persones d'edat avançada que tenen càncer i millorar la seua qualitat de vida.

La consulta, que va iniciar la seua activitat el mes de febrer passat, atén pacients de més de 70 anys que acaben de ser diagnosticats de càncer. Personalitzar el tractament perquè resulte eficaç i tinga els menors efectes secundaris és la prioritat de l'equip d'aquest dispositiu.

Abans de l'inici del tractament antitumoral, els i les pacients reben una completa atenció per part d'especialistes de diverses disciplines per a pal·liar dèficits funcionals, nutricionals, cognitius, anímics i de tipus social, així com síndromes geriàtriques, comorbilidades severes i altres condicions sobre les quals cal intervenir per a millorar la tolerància a la teràpia.

L'oncòloga que està al capdavant de la consulta, Irene Paredero, s'ocupa de realitzar la valoració geriàtrica completa que permet avaluar la salut de l'adult major en tota la seua complexitat, és a dir, presa en consideració els aspectes físics, mentals, soci-familiars i funcionals per a tenir un coneixement global de l'estat de salut de la persona major i, d'aquesta manera, realitzar un pla de treball amb intervencions apropiades i personalitzades.

El paper de la infermera Noelia Moliner és clau, perquè s'ocupa de coordinar a la resta de l'equip que intervé en el tractament de cada pacient, així com el la especialista en Medicina Interna Ana Climent, encarregada de realitzar la revisió de comorbilidades i de l'ajust i seguiment de les mateixes si el pacient el precisa.

La consulta també compta amb el suport de l'especialista en nutrició clínica i dietètica Patricia Sorribes, qui valora als pacients en risc de malnutrició o amb malnutrició establida. La labor de les psico-oncòlogues del centre Pilar Peris i María José Gallego també és destacable per a tractar a aquelles persones que presenten ansietat o depressió. A més, si un pacient té una situació social deficient és atès per la treballadora social Ana Torres per a donar-li solució.

Tot aquest treball en equip possibilita la realització d'un informe que és de gran ajuda a l'oncòleg que tractarà al pacient, perquè estableix recomanacions terapèutiques i aspectes que poden interferir en la tolerància al tractament, ha explicat Paredero.

Te puede interesar
Lo más visto