Mireia Mollà visita les obres del nou depòsit d'aigua potable de Palmera, que compta amb una inversió de la Conselleria d'al voltant de 150.000 euros

L'actuació millora el proveïment d'aigua i la pressió del municipi de la comarca de La Safor i de les seues més de mil habitants

General 27 de julio de 2020 Redacció
200724_FOTO_MOLLA_deposito_Palmera

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat aquest divendres les obres del nou depòsit d'aigua potable de Palmera, que compta amb una inversió de la Conselleria de 146.640 euros.

L'actuació, que el Ple del Consell ha declarat d'emergència, té per objecte millorar principalment el proveïment d'aigua i la pressió en aquest municipi de la comarca de La Safor i de la seua població, que en condicions ordinàries supera el miler i que a l'estiu pot veure's incrementada significativament.

Les obres s'estructuren en tres capítols. El gruix de la inversió està destinat a la demolició d'un antic depòsit elevat així com a completar l'estanquitat, fusteria, lampisteria i cobertes del depòsit subterrani de reserva d'aigua que l'anterior adjudicatari va deixar inacabat.

La consellera ha destacat que les obres finançades per l'Administració autonòmica, que van començar fa uns 10 dies, «desbloquegen aquesta actuació necessària per a garantir un servei essencial com el proveïment d'aigua».

Mollà ha estat acompanyada de l'alcalde de la localitat, Álvaro Català, i d'altres regidors de la corporació local que han fet un recorregut des de l'antic depòsit i el pou de Palmera, que complementa els cabals que procedeixen dels pous de Vilallonga, fins a la nova infraestructura de proveïment de Palmera que no servirà aigües a cap altre municipi.

«La declaració d'emergència permet agilitar aquesta obra necessària que millora el subministrament, l'eficiència i la disponibilitat d'aigua per a Palmera». Mireia Mollà ha valorat l'obra, una de les 12 obres declarades d'emergència en tractar-se tant el proveïment com el sanejament d'un servei declarat essencial, bàsic per a assegurar la seguretat i salut de la població. Unes actuacions que aconsegueixen els prop de 6 milions d'euros.

Te puede interesar
Lo más visto