L'IVACE atorga ajudes de 5.500 euros per a adquirir vehicles elèctrics i de 2.600 euros per als híbrids endollables

Particulars, entitats i empreses poden sol·licitar-les des del 6 d'agost fins al 31 de desembre a través dels concessionaris adherits al programa

General 28 de julio de 2020 REDACCIÓ
Audi_e-tron_opt
Comisariado Europeo del Automóvil

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través d'IVACE Energia, concedirà ajudes econòmiques de 5.500 euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics purs i de 2.600 euros per als híbrids endollables. Es poden beneficiar particulars, entitats i empreses i el pressupost concret per al 2020 d'aquestes ajudes és de 4,76 milions d'euros.

 

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) Energia gestiona aquestes ajudes, que formen part del programa Moves II del Ministeri de Transició Ecològica. D'aquesta manera, es pretén incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives a les convencionals, especialment els elèctrics per disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l'aire.

 

El sector transport "és el de més consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d'aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per fomentar un tipus de mobilitat més sostenible", ha explicat la directora general de l'Ivace, Júlia Company.

 

IVACE Energia subvencionará l'adquisició directa o per mitjà d'operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting (també anomenat lísing operatiu) de vehicles nous d'energies alternatives.

 

Particulars, empreses i entitats

 

Els beneficiaris poden ser tant els particulars, com les entitats i les empreses de la Comunitat i la quantia de l'ajuda varia en funció del tipus de vehicle adquirit, de sol·licitant i de si hi ha desballestament del vehicle antic. Pel que fa a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

 

D'aquesta manera, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes aquestes ajudes oscil·len entre 2.300 per híbrids endollables i 4.000 euros per als elèctrics purs.

 

Quant a les subvencions per a l'adquisició de motocicletes elèctriques pures, la quantitat concreta és de 750 euros tant per a pimes, particulars i entitats i de 700 euros per a les grans empreses. Per furgonetes i camions les ajudes van des de 4.000 a 15.000 euros.

El termini de sol·licitud d'aquestes ajudes és des del pròxim 6 d'agost fins al 31 de desembre a través dels concessionaris adherits al programa. Per a accedir a elles, aquelles persones, empreses i entitats interessades han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes.

Termini adhesió

 

L'adhesió dels concessionaris/punts de venda començarà el 30 de juliol de 2020 i finalitzarà un mes abans de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds establit en l'article 9 de la convocatòria de les ajudes.

 

El llistat de punts de venda adherits es publicarà en la pàgina web informativa del Programa MOVES-Vehicles Comunitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto