Avancen els treballs de millora de la jardineria en el Passeig Marítim de Peníscola després dels efectes de la borrasca Gloria

S'han executat ja els treballs de reconstrucció del paviment i muret, canalitzacions i reposició de mobiliari urbà per part de l'Ajuntament

General 02 de agosto de 2020 REDACCIÓ
tourist

Les àrees de Medi Ambient i Serveis de l'Ajuntament de Peníscola continuen amb els treballs de millora de la jardineria en el passeig marítim que discorre paral·lel a la Platja Nord de la ciutat. Les tasques van començar el passat 15 de maig amb la reposició de palmeres en aquest entorn, la jardineria del qual havia quedat greument afectada pel pas de la borrasca Gloria per la localitat.

La programació de tasques s'ha centrat en l'eliminació exhaustiva d'arena de jardineres i reposició de terra en tots els parterres per a plantació. Es reposa en aquests moments la gespa en tots els trams i les tanques.

A més de la replantació de vegetació prevista, s'han executat ja prèviament els treballs per a la reposició de l'escomesa per a les xarxes de reg, que s'han substituït íntegrament. De la mateixa manera, es realitzen les rases per a la col·locació de canonades i es procedeix a la reubicació dels aspersors.

"Els treballs de millora en aquest entorn estan sent molt importants" ha explicat l'edil de l'àrea de Serveis, Jorge Rovira, que ha recordat l'inici, fa ja quasi dos mesos, dels treballs de neteja ordinària en platja, una vegada restablida l'arena, i els treballs de reposició de mobiliari urbà, així com les obres de reconstrucció d'estructures, com el muret.

La inversió en el conjunt de tasques de reconstrucció del passeig marítim, per part de l'Ajuntament, supera els 800.000€, dels quals quasi la meitat es destina a les zones enjardinades i a la replantació de la vegetació en més de cinc quilòmetres de passeig. En total, l'import estimat per part de l'Ajuntament, que destinarà per al desenvolupament de les obres en el seu litoral nord i sud és de 2.070.322€, “quantitat que ens veiem abocats a assumir amb un préstec” ha explicat Rovira.

L'alcalde, Andrés Martínez, s'ha desplaçat a la zona del passeig per a comprovar els avanços en els treballs de replantació de gespa, l'últim pas - al costat de la replantació de la resta de vegetació - per a finalitzar les tasques que han sigut intensives durant quasi deu setmanes.

Te puede interesar
Lo más visto