Sanitat registra 412 brots actius, 51 més que el dimarts

Sanitat 30 de julio de 2020 REDACCIÓ
salvador illa f

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat que les autoritats sanitàries tenen registrats en aquests moments fins a 412 brots actius de COVID-19, 51 més que els notificats el dimarts, amb un total de 4.870 casos associats, el 70 per cent d'ells a Catalunya i Aragó. Des de l'entrada a la 'nova normalitat', s'han produït 527 brots amb 6.960 positius.

Segons ha informat el ministre durant la seua compareixença en la Comissió de Sanitat i Consum, la majoria dels brots es deuen a l'àmbit social. En aquest sentit, Illa ha advertit de l'augment dels casos relacionats amb festes particulars i oci nocturn. Per això, ha recordat la «importància de seguir totes les recomanacions sanitàries i mantenir la prudència en tots els entorns».

El 24 per cent dels brots estan vinculats a l'àmbit laboral, sobretot a l'hortofructícola i a la població vulnerable que treballa en aquest sector. El 19 per cent es qualifica com de component mixt, en haver ocorregut en diferents àmbits.

Illa també ha dedicat uns minuts a explicar per què, al seu judici, la situació de la COVID-19 a Espanya no és similar a la d'abans de l'estat d'alarma. «Estem en un escenari diferent al dels mesos de març i abril», ha afirmat rotundament. Ha detallat, en primer terme, que entorn del 60 per cent dels contagiats ara són asintomàtics: «Això vol dir que s'estan detectant pel rastreig i seguiment de casos. Estan funcionant». A més, ha indicat que s'estan realitzant 42.000 PCR diàries de mitjana, pujant fins a 48.000 en dies laborables.

Un altre dels motius, d'acord amb el parer del ministre, és que el virus està afectant persones més joves: «D'una edat mitjana de 63 anys al març i abril a 45 anys ara». Segons les seues xifres, en aquests moments hi ha 209 ingressats en UCI, sis menys que el dimarts, i 18 d'ells sense respiració assistida. Finalment, ha recordat que les xifres de defuncions es mantenen baixes.

Te puede interesar
Lo más visto