Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Onda reitera a la Generalitat que realitze test als treballadors i usuaris de la residència i centres de majors

El Govern Autonòmic ignora la petició consensuada en Ple perquè assumisca la seua responsabilitat i actue immediatament

General 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
onda

Un mes després de sol·licitar a la Generalitat Valenciana, per unanimitat de tots els grups polítics de l'Ajuntament, que realitze proves de detecció de la covid-19 a residents, usuaris i treballadors de les Residències de persones majors dependents, dels Centres de Dia i dels habitatges tutelats, el govern autonòmic segueix sense donar cap resposta a aquesta demanda bàsica per a garantir la salut del principal grup de risc a Onda.

Així ho ha confirmat el regidor de Benestar Social, Óscar Valero, qui ha manifestat: «tal com vam defensar en la moció conjunta, continuarem reiterant a la Generalitat que assumisca les seues responsabilitat i actue immediatament per a prevenir contagis en els nostres majors. En cas que ens continue ignorant, des de l'Ajuntament prendrem les regnes de la situació i finançarem nosaltres els tests, encara que no ens corresponga, perquè no estem disposats al fet que es jugue amb la salut dels ondenses».

L'objectiu d'aquesta mesura és detectar i monitorar possibles casos, una informació clau per a prevenir i aïllar futurs contagis, garantir la seguretat dels treballadors i l'atenció dels residents i els seus familiars. Cal recordar que més del 40 % de la incidència mortal de la pandèmia del coronavirus a la Comunitat Valenciana, segons fonts del Ministeri de Sanitat, s'ha produït entre residents de les residències de majors.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter