Agricultura subvencionarà fins al 40% dels projectes de modernització

Aquestes mesures són part de la llei d'Estructures Agràries i compten inicialment amb una inversió de 10 milions d'euros

General 04 de agosto de 2020 REDACCIÓ
WhatsApp Image 2020-02-26 at 11.34.58
Agronews Comunitat Valenciana

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat la imminent publicació de la resolució que estableix les condicions per a acollir-se als plans de reestructuració d'explotacions. Aquesta disposició contempla subvencions de fins al 40% de la inversió dels projectes de modernitzaciódels projectes de modernització que es duguen a terme i la posada en marxa de les seues mesures suposa el tret d'eixida de la llei d'Estructures Agràries.

El projecte compta inicialment amb una inversió de 10 milions d'euros que podran ampliar-se en el futur en funció de la demanda existent. I segons Mollà "persegueix enfortir l'estructura del sector agrari valencià, a través d'una sèrie d'eines orientades a l'increment de la grandària de les parcel·les, la gestió conjunta de les mateixes i l'adequació de la seua oferta varietal a la demanda i tendències del mercat".

Com ha explicat la consellera, aquesta ordre acompanya a les persones agricultores en la implantació de "fórmules col·lectives que permeten als agricultors compartir recursos i eines de gestió per a estalviar costos, incrementar la rendibilitat de les explotacions, dinamitzar l'activitat i guanyar competitivitat". En concret, els beneficiaris d'aquestes ajudes poden ser les cooperatives agràries, les societats agràries de transformació o qualsevol altra entitat associativa amb personalitat jurídica que tinga entre els seus objectius la gestió conjunta de l'explotació.

Així mateix, segons l'ordre tindran una consideració prioritària tant les sol·licituds presentades per cooperatives i societats agràries de transformació, com aquells projectes en els quals la superfície inclosa se situe en la seua major part en zones amb limitacions naturals o susceptibles d'acollir-se al programa Leader. A més, seran prioritaris els plans col·lectius que dediquen el 50% de la superfície a la producció ecològica.

Per part seua, el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero ha destacat "la importància crucial que té aquesta llei per a aconseguir unitats de cultiu viables i convenientment adaptades a les exigències que planteja l'agricultura moderna". I el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, ha informat de que entre "les inversions subvencionables es troben la compra de terrenys -en aquest cas fins a un màxim del 10% de l'import elegible total-, la implantació i reestructuració de cultius permanents, les inversions comunitàries encaminades a facilitar la gestió en comú de la parcel·la, així com les millores en l'eficiència hídrica i energètica en l'ús de l'aigua de reg que no impliquen la implantació de nous regadius".

Te puede interesar
Lo más visto