Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Barceló: «Es limitaran les visites i eixides en les residències de municipis en els quals la pandèmia tinga major incidència»

La consellera de Sanitat ha alertat que s'han multiplicat els casos de coronavirus relacionats amb reunions familiars i d'amics

Coronavirus 07 de agosto de 2020 REDACCIÓ
ANA-BARCELO
ANA-BARCELO

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dijous en roda de premsa per a explicar les últimes dades de la incidència de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Barceló ha anunciat que s'han adoptat una sèrie de mesures per a aquelles residències de majors que es troben en departaments de salut o municipis en els quals la pandèmia té una major incidència. D'aquesta forma, es limitaran les visites i les eixides, una decisió que «estarà sempre justificada mitjançant un informe epidemiològic i s'aprovarà una resolució en cadascun dels centres on l'estudi indique que cal suspendre aquestes visites».

Al mateix temps, la consellera ha volgut alertar que s'han multiplicat els casos de coronavirus relacionats amb reunions familiars i d'amics. El 47,9 % dels brots s'ha originat en l'àmbit social, seguit pels associats a espais d'oci (15,5 %) i els associats amb l'àmbit laboral (15,5 %). En aquesta línia, Barceló ha destacat que el major nombre de casos pertanyents a brots se situa en la franja d'edat de 15 i 34 anys (54,4 %), seguit del grup d'edat de 35 a 64 anys (29,5 %).

D'altra banda, Ana Barceló ha assenyalat que, pel que fa a les dades de l'últim mes, el 37,7 % dels casos correspon a persones asintomáticas, «la qual cosa demostra que tant el rastreig de contactes com el seguiment de brots i de casos positius estan donant els seus fruits».

A més, la consellera ha informat que la franja d'edat de 20 a 29 anys ha sigut la que ha registrat un major nombre de positius, la qual cosa ha provocat també que els casos no siguen de tanta gravetat, ja que els joves presenten quadres més lleus perquè, encara que hi ha excepcions, no solen presentar patologies prèvies que puguen agreujar el seu estat de salut. Encara així, un 6,1% dels contagiats de 20 i 29 anys han sigut hospitalitzat i un 0.37 % ha hagut de ser traslladats a UCI. No obstant això, el major percentatge de, ingressos «Per això -ha assenyalat Barceló- vull fer una crida a la cautela i a la prudència, especialment en el segment de la població jove, ja que és precisament aqueix sector de la població el que s'ha convertit en el principal transmissor dels nous casos».

Te puede interesar

Lo más visto

jornades8

Blocaus del Camí del Castell

Redacció
Cultura 28 de diciembre de 2020

Almenara.80 persones han participat en les jornades de portes obertes que s'han realitzat durant els dos últims caps de setmana.

Newsletter