L'Hospital General Universitari de Castelló optimitza el diagnòstic hepàtic amb el fibroscan més avançat del mercat

Millora la precisió i eficàcia en el diagnòstic, a més de permetre noves determinacions

General 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
eeee

El Servei de Medicina Digestiva de l'Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS) ha adquirit un nou fibroscan, que compta amb la tecnologia més avançada per a diagnosticar i sotmetre a un correcte tractament a pacients que pateixen algun tipus de malaltia hepàtica, millorant la seua qualitat assistencial. De fet, va ser el primer centre sanitari d'Espanya a disposar d'ell.

Un fibroscan permet avaluar d'una forma no invasiva i fiable el grau de fibrosi hepàtica de les persones avaluades, evitant la realització d'una biòpsia. És una tècnica ràpida, indolora, que no requereix anestèsia ni hospitalització, que no té riscos i els resultats dels quals són immediats, segons l'especialista en Medicina Digestiva Antonio Palau.

Entre els avantatges d'aquest nou aparell es troba la de poder quantificar el depòsit de greix intrahepàtic mitjançant la tècnica CAP (paràmetre d'atenuació controlada), la qual cosa millora sensiblement el diagnòstic i el maneig de les malalties hepàtiques per depòsit de greix, que en aquest moment estan augmentant, segons les dades del Servei.

D'altra banda permet mesurar, mitjançant elastografía de transició, la rigidesa de la melsa, alguna cosa que es tradueix a poder determinar adequadament el grau d'hipertensió portal de les persones avaluades i aconseguirà evitar en moltes d'elles la realització d'una gastroscòpia per a la valoració de varices esofagogástriques.

Te puede interesar
Lo más visto