Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Vila-real facilitarà l'accés a la documentació de contractes amb García Nebot

L'alcalde, José Benlloch, informa de l'estimació del recurs presentat pel PP poc abans de les eleccions de 2020 i anuncia que no recorrerà malgrat ser apel·lable

Política 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Audiencia-provincial-Castelló-e1574267074201

El Jutjat contenciós administratiu núm. 1 de Castelló ha notificat a l'Ajuntament de Vila-real l'estimació del recurs presentat pel Partit Popular per a l'accés a la documentació municipal relativa a la contractació amb l'advocat Vicente García Nebot, actualment director general d'Urbanisme.

La petició de la documentació es remunta a octubre de 2019, a escassos dies de les eleccions generals, i emmarcada en un procés judicial obert per part del PP contra el director general que finalment ha sigut arxivat. Per aquest motiu, a pesar que la sentència és apel·lable, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que no es recorrerà, per la qual cosa no hi ha “cap problema” perquè el Partit Popular accedisca a la informació requerida.

“En el seu moment, amb les causes obertes, vam considerar que la petició no tenia més intenció que formar part d'una caça de bruixes del PP contra el director general i, d'acord amb l'article 118 de la Llei estatal 19/2013, de 9 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, enteníem que havíem de restringir la informació mentre la investigació judicial continuara oberta”, recorda Benlloch. “Considerem que vam fer el correcte i, si no s'hagueren arxivat les diligències contra García Nebot, l'hauríem recorreguda. Però s'han arxivat, demostrant amb això que no era més que una caça de bruixes del PP per a intentar sembrar l'ombra d'una suposada corrupció en plena campanya electoral. D’aquesta manera, no veiem que existisca ara cap problema a accedir a la sol·licitud de la documentació per part del PP i altres partits de l'oposició”, detalla.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter