El Ivace rep 18 projectes per a acollir-se a les ajudes per a les instal·lacions d'autoconsum compartit en comunitats energètiques

És una nova línia impulsada enguany, amb subvencions a fons perdut de el 45 % i 65 % del cost dels projectes

General 11 de agosto de 2020 REDACCIÓ
IVACE

El Ivace Energia ha rebut un total de 18 sol·licituds per a acollir-se a la nova línia nova línia d'ajudes per a impulsar les instal·lacions d'autoconsum en comunitats energètiques, dotada amb un pressupost de 550.000 euros.

Es tracta d'una línia d'ajudes dirigida específicament a les comunitats locals d'energia, a través de la qual se subvencionarà fins a un 65 % el cost dels projectes d'energia solar fotovoltaica, per a la generació i autoconsum col·lectiu d'energia elèctrica.

Així, Ivace Energia subvencionarà fins a un 45 % del cost dels projectes; no obstant això, la quantitat d'ajuda podrà incrementar-se en fins a 10 punts percentuals per a les ajudes a les mitjanes empreses, i en fins a 20 punts percentuals per a les ajudes a les petites empreses, així com als ajuntaments, entitats públiques, i entitats i institucions sense ànim de lucre. La quantia màxima subvencionable per projecte serà de 100.000 euros.

Tal com ha explicat la directora general del Ivace, Júlia Company, les comunitats energètiques locals són un element clau en la transició energètica, ja que persegueixen finalitats no solament econòmiques, sinó també fomentar la participació ciutadana, la utilització de les cadenes de subministrament locals i brindar oportunitats d'ocupació, mantenint el valor de la generació de l'energia dins de la població local.

Al seu judici, la democratització energètica passa per la creació de comunitats energètiques en les quals els ciutadans i ciutadanes es converteixen en prosumidores, en part activa que participa i es beneficia de la producció, gestió i el consum d'energia a nivell local.

Te puede interesar
Lo más visto