Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Benlloch signa la compra del solar al costat dels jutjats que facilitarà una solució urbanística per a la futura comissaria

L'objectiu és destinar el nou solar a aparcament i oferir per a la nova comissaria l'actual pàrquing de l'avinguda de Matilde Salvador

General 11 de agosto de 2020 READACCIÓ
roda-de-premsa-alcalde-
Elperiodic.com

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat la compra del solar situat al costat del Palau de Justícia. Segons el primer edil, aquesta decisió "permetrà resoldre un nou empastre heretat del PP i al mateix temps facilitarà la solució urbanística per a disposar de sòl per a la futura comissaria de la Policia Nacional".

En concret és pretén destinar el nou solar a aparcament i oferir per a la nova comissaria l'actual pàrquing de l'avinguda de Matilde Salvador.

Benlloch ha rubricat davant notari l'adquisició de la parcel·la, emplaçada entre l'edifici dels jutjats i l'hotel Palace. El solar, de 616 metres quadrats en l'actualitat, es compra a un preu de 278.000 euros (IVA inclòs), en tres anualitats: 50.000 euros (reservats ja dels estalvis de 2019) que s'abonen ara i altres dues quotes de 114.150 euros a pagar en els exercicis de 2021 i 2022. Cal destacar que el preu de compra és notablement inferior al preu de taxació i al preu inicial de venda fixat pels propietaris. D'aquesta manera, enfront dels 382.500 euros que demanava la propietat i els 295.071 euros del valor de taxació, tots dos sense impostos, la compra s'ha tancat finalment per 278.000 euros (230.000 més IVA).

La compra d'aquest solar s'ha emmarcat en el Pla d'impuls i priorització de projectes pendents, perquè, segons el primer edil, aquest “és un projecte al qual no podem renunciar i que hem de continuar reivindicant davant el Govern central”. D'altra banda, Benllcoh també ha constatat els avanços que per part de l'Executiu central s'estan realitzant per a la construcció de la nova comissaria de Policia Nacional a Vila-real, “ja que existeix una ferma voluntat que el projecte siga una realitat al més prompte possible”.

El primer edil ha volgut recordar també que “per a construir la seu judicial es va ocupar per error un 19% d'aquesta finca privada". I és que, tant l'informe de l'arquitecte municipal com l'informe de taxació confirmen que, originalment, la superfície de la finca era de 750 metres quadrats, que s'ha vist reduïda a 616 metres després d'ocupar-se per error 134 metres per a l'edificació del Palau de Justícia.

"Aquesta situació, sumada a les obligacions urbanístiques dels terrenys que limiten les possibilitats de construcció en la zona, suposaven un perjudici per als propietaris que hauria pogut derivar fins i tot en reclamacions i indemnitzacions", ha afirmat Benlloch.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter