La sobrepoblació de tonyina preocupa el sector de la pesca castellonenca

L'excessiva presència d'aquesta espècie crea un gran desequilibri a l'hora de capturar altres tipus de peix

General 12 de agosto de 2020 REDACCIÓ
1308060_1

El patró major de la Confraria de Pescadors del Grau de Castelló, Manuel Peña, insisteix en la necessitat de sol·licitar mesures a les administracions per a evitar la sobrepoblació de la tonyina roja en els voltants de les costes. La presència de grans quantitats d'aquesta espècie és perjudicial per a les embarcacions de cércol, ja que solen menjar grans dosis de peix blau, reduint els caladors i les captures de sardina, aladroc, verat o sorell.

Un dels mariners que ix a pescar en barques d'aquest tipus, José Manuel Ramírez, destaca que la presència de tonyines «molesta molt, ja que a vegades entren en les nostres xarxes, es fan amb les captures i després de buidar-les cal procedir a la seua reparació». Menys possibilitat d'ingressos i més costos per a tornar a deixar les malles en condicions adequades. Fins i tot qualifica la presència de la tonyina com una «plaga» que arrasa a la seua forma de manteniment.

El sector de la pesca marítima demanda canvis, encara que la potestat no està en mans del poder autonòmic ni nacional. Ha de ser Brussel·les l'encarregada de modificar les quotes de pesca, de manera que actualitze la xifra de captures i reequilibre la proporció entre espècies existent fa alguns anys.

Te puede interesar
Lo más visto