El Festival Rural de Titelles Portsxinel·l'es amplia fins a 15 localitats

Festival Rural no va poder celebrar-se per Pasqua a causa del confinament

Cultura 12 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Agosto-15-16-Portsxinel·la-429x607

Ell Festival Rural de Titelles Portsxinel·la 2020 serà una edició estiuenca, a desenvolupar entre el 15 i el 24 d'agost, més àmplia que mai abans. El nombre de localitats augmenta enguany fins a un total de 15, amb les incorporacions de Vallibona, Portell de Morella, Herbers i Benassal, que s'uneixen a Morella, Vilafranca, Forcall, Cinctorres, Todolella, Castellfort, La Mata, Castell de Cabres, Villores, Palanques i Sorita. L'organització de Portsxinel·l'és a càrrec d'Eclíptica d’Art, amb el patrocini del InstitutValencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, Diputació Provincial de Castelló, els Ajuntaments dels pobles participants i Electra Energia. A més, col·laboren nombrosos establiments privats d'aquestes localitats dels Ports.

La quantitat de companyies en aquesta quarta edició és de 12,algunes d'elles internacionals, amb la novetat de les retransmissions onlinecon motiu de tallers de fabricació i maneig de titelles a través de la web oficial www.festivalporstxinella.com. També a través d'internet tindrà lloc la presentació d'un llibre sobre el món dels titelles. L'objectiu, com sempre des que va nàixer Portsxinel·la, és portar fins a poblacions de l'interior programació cultural per a ser gaudida per les famílies amb les mesures sanitàries aconsellades (públic en cadires, amb distància de separació).

Al mateix temps és una invitació per a conéixer millor aquesta bella zona muntanyenca de la província de Castelló poc poblada. Una oferta cultural-turística en uns paratges espectaculars, acompanyats per una gastronomia que satisfarà els paladars. Una invitació per a enamorar-se de ElsPorts, amb l'afegit aquest any de Benassal, poble de l’AltMaestrat que fa major l'extensió geogràfica de Portsxinel·la.

En l'acte de presentació d'aquesta quarta edició, celebrat a la Casa Social de Vilafranca aquest dimarts 11 d'agost, han sigut presents el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Óscar Tena, i el director del Festival Rural de Titelles Portsxinel·la, Carles Benlliure (Eclíptica d'Art), qui ha començat dient que “estem més emocionats que mai”. Després ha donat les gràcies a tots els ajuntaments que prenen part, la Diputació Provincial i el InstitutValencià de Cultura de la Generalitat Valenciana “per continuar apostant per la cultura en aquestes circumstàncies tan adverses. Tenim la total convicció que cal tirar cap avant, no podem parar-nos. Això sí, amb totes les mesures de seguretat, ja que si no prenem consciència serà molt difícil acabar amb les malalties, sobretot amb aquesta, encara que m'agradaria convidar a tothom al fet que mire més per la salut pròpia i del planeta. Per tant, cuiden-se ells i elles i cuiden la naturalesa i als altres”.

Óscar Tena ha destacat l'èxit any rere any d'aquesta proposta que permet que l'activitat cultural arribe als pobles de la comarca de ElsPortsy s'alegra que en un any complicat també puga portar diversió als veïns i veïnes i a tothom que vulga acostar-se entre el 15 i el 24 d'agost a qualsevol de les funcions.

Te puede interesar
Lo más visto