Ecologistes en Acció de la Vall d'Uixó presenta al·legacions a la macrogranja d'engreixament de pollastres bróiler

Es tractaria d'un projecte perjudicial per al medi ambient, amb l'emissió de més de deu tones d'amoníac a l'any

General 12 de agosto de 2020 REDACCIÓ
granja-pollos-interiores-alimentacion-pollos_109285-4580
Freepik

La representació de l'organització Ecologistes en Acció en el municipi de la Vall d'Uixó ha presentat al·legacions al projecte d'explotació ramadera aprovat el mes de juny passat en aquesta localitat. Es tracta d'una macrogranja dedicada a l'engreixament de pollastres bróiler, la qual té capacitat de 150.000 ocells per cicle, aconseguint un total de 850.000 a l'any.

En aquest sentit, Ecologistes en Acció considera que “en temps d'emergència climàtica entenem com no procedent l'autorització de noves instal·lacions amb responsabilitat directa, calculada i quantificable de provocar
emissions perjudicials per a l'entorn pròxim i l'atmosfera en general”. I és que, es preveu que les tres naus de la nova explotació emeten més de deu tones d'amoníac a l'any.

Segons la  Proposició No de Llei aprovada el passat 30 de juny per la Comissió de Medi ambient de les Corts Valencianes, es posava en relleu el perjudici ambiental ocasionat per la ramaderia industrial a la Comunitat Valenciana. Per això, en aquesta es proposaven mesures com ara “tindre en compte, a l'hora d'avaluar la idoneïtat d'una instal·lació de ramaderia intensiva, el grau de vulnerabilitat a la contaminació per nitrats de la zona en la qual es vaja a situar aquesta instal·lació”. En relació a aquest punt, el grup ecologista assenyala que el projecte implica un alt risc de filtracions i contaminació al subsol, ja que se situaria a 580 metres de la Llacuna de Fons i disposaria d'un femer exterior.

D'altra banda, fa un mes la campanya Macrogranjas No, a la qual pertany Ecologistes en Acció, va sol·licitar  diverses reunions amb Conselleria de Medi Ambient amb l'objectiu de tractar aquesta problemàtica. No obstant això, no ha obtingut encara resposta.

Te puede interesar
Lo más visto