S'exhumaran les fosses de 61 víctimes del franquisme en els cementeris de Castelló, Segorbe, Alacant i Orihuela

Aquests treballs, que se sumaran als ja iniciats o previstos a Castelló, Monòver o Benissa, comptaran amb un pressupost màxim de 87.950,06 euros

General 12 de agosto de 2020 REDACCIÓ
1496332116_106857_1496336114_noticia_normal
El País

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha iniciat la licitació del contracte que permetrà realitzar les exhumacions de fosses de 61 víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista en els cementeris de Castelló, Segorbe, Alacant i Orihuela.

D'aquesta manera es podràn realitzar els treballs d'indagació i investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic de les víctimes en una sèrie de fosses situades en aquests quatre municipis. En concret, els estudis se centren en 18 víctimes en el cementeri de Castelló, 15 en el de Segorbe, 11 en el d'Alacant i 17 en el d'Orihuela. Unes exhumacions que se sumaran a les ja iniciades o previstes a Castelló, Monòver o Benissa.

Per a dur a terme aquests treballs comptaran amb un pressupost màxim de 87.950,06 euros i el termini està obert per a la presentació per part de les empreses que vulguen optar al contracte.

Segons ha valorat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, es tracta de "un pas més per a continuar les exhumacions per part de la Generalitat en el marc de la Llei de Memòria Democràtica".

A més, la consellera ha recordat que l'establiment i desenvolupament dels mecanismes per a realitzar les exhumacions en el nostre territori "és un dels compromisos que ens hem marcat des del Consell. L'Administració autonòmica té l'obligació de complir amb aquest deure històric per a exhumar les restes de les víctimes del franquisme que encara hi ha per tot el territori i poder donar-los així un enterrament digne".

Te puede interesar
Lo más visto