L'aeroport de Castelló autoritza el contracte per al centre de manteniment d'avions

L'hangar de manteniment està dissenyat per a diversos tipus d'avió i la plataforma d'aparcament podrà acollir entre 15 i 20 aeronaus

General 12 de agosto de 2020 REDACCIÓ
IMG_20200527_153833

La societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) ha autoritzat la signatura del contracte que possibilitarà la posada en marxa d'un centre de manteniment d'avions, així com la creació d'una nova plataforma d'estacionament d'aeronaus. Està previst que totes dues actuacions estiguen operatives a la fi del present any.

El consell d'administració de Aerocas s'ha reunit aquest dimecres sota la presidència del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. En la reunió s'ha abordat, entre altres punts, l'activació de projectes vinculats al vessant industrial de l'aeroport.

Arcadi España ha subratllat que la tramitació d'aquestes iniciatives empresarials "s'emmarca en l'estratègia del Consell de diversificació de la cartera de serveis de l'aeroport, en col·laboració amb el sector privat".

El conseller ha recalcat la importància "d'explorar i explotar totes les possibilitats que ofereix la infraestructura, màximament en l'actual context de crisi en els sectors de l'aviació i turístic per la pandèmia de la COVID-19".

D'una banda, el consell d'administració de Aerocas ha aprovat la signatura del contracte amb l'empresa Brok-air Aviation Group perquè desenvolupe, durant un període de 15 anys, les activitats de manteniment i estacionament d'avions. L'autorització del contracte arriba després que la companyia presentara un projecte d'implantació en l'aeroport en diverses etapes, que va ser sotmès a informació pública al maig.

En una primera fase, Brok-air construirà un hangar per a manteniment d'avions de 2.500 metres quadrats, que està previst que entre en funcionament a la fi del present any. La instal·lació està dissenyada per a acollir aeronaus de les famílies Boeing B-737, Airbus A-320 i ATR.

Aquest hangar serà provisional, ja que Brok-air construirà un de majors dimensions en la futura plataforma industrial de l'aeroport, un projecte que està actualment en fase de licitació.

D'altra banda, Aerocas ha aprovat la proposta de l'empresa e-Cube Solutions, que opera en l'aeroport des de 2019, per a habilitar una nova zona d'estacionament d'avions, que abastarà una superfície de 21.550 metres quadrats i que donarà resposta als plans d'expansió de la companyia. La plataforma tindrà capacitat per a acollir entre 15 i 20 avions de diversa grandària i està previst que estiga operativa a la fi del present any.

Aerocas va signar recentment amb e-Cube un contracte de deu anys per al desenvolupament de les activitats d'estacionament i desmuntatge d'avions.

Te puede interesar
Lo más visto