El viver de CEEI Castelló, espai segur per a la innovació

L'espai ha reforçat el seu reconegut atractiu flexibilitzant la seua oferta i amb noves mesures de seguretat i higiene per a blindar-se davant la COVID-19

General15 de agosto de 2020 REDACCIÓ
ceei

El viver de CEEI Castelló s'ha acreditat en els últims anys com a únic en la seua categoria, una condició confirmada en 2019 per el primer lloc del Rànquing d'Incubació Avançada de vivers d'empreses d'Espanya, segons un estudi de la Fundació de les Caixes d'Estalvis (Funcas). Davant la pandèmia, aquest espai concebut per a la innovació ha sumat l'atribut de la màxima seguretat, en adoptar accions contundents perquè els seus planteristes continuen desenvolupant la seua labor amb absoluta tranquil·litat.

En aquest sentit, des de la finalització de l'estat d'alarma a mitjan juny, el viver va ser objecte d'una profunda desinfecció i garanteix la distància social en les reunions, a més de comptar amb diferents dispensadors de gel hidroalcohòlic i cartelleria sobre mesures de seguretat i haver reforçat les seues mesures d'higiene, entre altres aspectes.

En total, avui 40 són les empreses planteristes del centre en l'actualitat, sumant un total de 142 professionals. CEEI Castelló ha confirmat la incorporació de noves empreses a partir de setembre, com és el cas de Zeus (Doublethink), que ocuparà un despatx de 70 m², o dues empreses mes de els sectors foodtech i serveis, així com la reincorporació d'altres l'activitat de les quals en el centre van aturar-se amb el confinament -com és el cas de BIS Arquitectura-, a les quals se sumaran empreses de la nova edició del Programa Òrbita, que traslladaran el seu domicili a Castelló. Els últims espais disponibles suposen una oferta heterogènia i versàtil per a les empreses interessades a allotjar-se en el viver, amb possibilitats que oscil·len entre els 16 i els 93 metres quadrats.​

La total adaptació a les necessitats dels planteristes és el principi d'actuació d'un viver amb instal·lacions perfectament condicionades per a la ubicació d'empreses innovadores. Com a instrument de suport a la creació i posada en marxa de projectes empresarials innovadors i contribuir a la consolidació d'aquestes, el viver de CEEI Castelló ofereix la màxima flexibilitat horària i d'espais per a les empreses instal·lades, així com la possibilitat d'utilitzar sales de reunions per a tota mena de necessitats de forma continuada o puntual.

“Som conscients que la pandèmia ha portat noves maneres de treballar -constaten des del centre- de manera que estem totalment preparats per a adaptar-nos amb els futurs planteristes fórmules mixtes, diferents a les oferides fins ara, i altres opcions que puguen requerir”. En aquest punt, el viver flexibilitzarà la seua oferta per a adaptar-se a aquestes fórmules innovadores, com a empreses que treballen torns rotatoris que combinen teletreball amb presencial o que requerisquen sales de manera puntual, o altres opcions que puguen demandar en avui dia a tots els nivells, per a adequar-se al màxim a les seues necessitats i a la situació incerta en què ens trobem.

A més d'afavorir les sinergies entre les companyies instal·lades, CEEI Castelló reforça aquesta possibilitat a través d'activitats conjuntes de tota mena durant l'any, per a propiciar la conversa entre tots els planteristes i que sorgisquen així nous projectes d'interès mutu i de caràcter innovador. En l'actualitat, formen part del viver físic PaynoPain, Catness Game Studios, Easygoband, Alfatec, 720tec, Utopic Estudios, Hoyoyo, Virtus, Eyesynth, Bonatel Business, Auna Tecnología, Disseny-AT, Pablo Boix, Colaboratic, Magic Mirror, JAP Chemicals y Dupplo. Asimismo, en el espacio de coworking desarrollan su labor Declarando, Tadoo, SAF Serveis Psicològics, Iván Barreda y Diaserte. En el vivero virtual se sitúan actualmente Su Taxi, Sistemas de Decoración Digital, Brainbond Ingeniería Informática, Iceberg365, Garcomedi, Virtus Holistic Depelopment, Thinking Up Creativos, Digicotrans Cooperativa, Kando, eConectia, Amazing Up, Auxistencia, Matmap, Guruwalk, Help Up, 3000km y Doublethink.

Te puede interesar
Lo más visto