L'Hospital Provincial de Castelló aposta per la cirurgia laparoscòpica per a tractar el melanoma

El centre ha destacat els avantatges d'aquesta tècnica en un estudi de la revista britànica 'Melanoma Management'

General 17 de agosto de 2020 REDACCIÓ
unnamed (5)
Hospital Provincial

El Servei de Cirurgia General del Consorci Hospital de Castelló aposta per la cirurgia laparoscòpica per a tractar quirúrgicament el melanoma. I és que, es tracta d'una tècnica que és mínimament invasiva i que redueix l'estada hospitalària i les complicacions postoperatòries.

En aquest sentit, la prestigiosa revista britànica 'Melanoma Management' acaba de publicar un estudi que recull l'experiència del Hospital Provincial de Castelló i compara els resultats d'intervencions de melanoma realitzades amb laparascopia enfront de les tècniques tradicionals.

L'autor principal d'aquest article és Enrique Boldó, el cap del Servei de Cirurgia i coordinador de l'àrea quirúrgica del centre.

Boldó conclou que en l'àmbit de la cirurgia han d'incorporar-se enfocaments nous, com la laparoscòpia, per a millorar els resultats dels tractaments quirúrgics. En concret, la laparoscòpia és un tipus de cirurgia en la qual s'utilitza un tub denominat laparoscopi que s'introdueix en el cos a través d'una xicoteta incisió. Aquest tub té una càmera que envia imatges a un monitor, la qual cosa permet a la persona especialista intervindre des de fora del cos de l'o la pacient. Per tant, es tracta d'una tècnica que permet que el temps que la persona roman hospitalitzada siga més curt, la recuperació més ràpida, menys dolorosa i les cicatrius més xicotetes que amb la cirurgia oberta o tradicional.

A més, Boldó ha explicat que s'ha realitzat un estudi comparant intervencions realitzades amb laparoscòpia enfront de les de cirurgia convencional. Mentre que l'estada hospitalària de les persones intervingudes de melanoma amb laparoscòpia es va situar en 4 dies de mitjana, la de les tractades amb cirurgia convencional va ser de 13 dies.

Per altra banda, "la incidència de complicacions postoperatòries va ser significativament menor en pacients operats per laparoscòpia", ha destacat el doctor, qui ha precisat que aquesta disminució és de l'ordre de set vegades menor.

Cal mencionar que la laparoscòpia està indicada principalment en els casos en què el melanoma es troba en les extremitats inferiors i ha afectat els ganglis limfàtics.

Te puede interesar
Lo más visto