La Generalitat va atendre més de 1.700 consultes a través de les xarxes socials durant l'estat d'alarma

La majoria de les consultes estaven relacionades amb mobilitat, activitats permeses o recomanacions sanitàries

Sanitat 17 de agosto de 2020 Redacció
isabel2004072913333615
Font: Diario Información

La Generalitat ha atés durant l'estat d'alarma un total de 1.734 consultes ciutadanes través dels canals de missatgeria interna de les principals xarxes socials del Govern valencià.

La majoria de les consultes estaven relacionades amb mobilitat, activitats permeses durant la desescalada, ajudes per a pal·liar l'impacte de la COVID-19, recomanacions sanitàries o tràmits amb l'administració.

La secretària autonòmica de Comunicació, Blanca Marín, ha destacat que «les xarxes socials de la Generalitat van funcionar com una vertadera oficina d'atenció a la ciutadania» en «moments difícils i d'incertesa en els quals es va aprofitar per a estendre faules i falses notícies».

Referent a això, Marín ha indicat que, davant aquesta situació, «vam entendre que era fonamental reforçar la comunicació amb la ciutadania a través de les xarxes socials com un canal àgil de comunicació, que ens va permetre no sols transmetre la informació de manera constant, sinó donar una resposta a les preguntes que ens plantejaven els valencians i les valencianes», oferint, per a això, de manera multidisciplinària i des de les diferents àrees del Govern, informació personalitzada i permanent.

Facebook, la xarxa social més activa

Les converses o respostes públiques sorgides arran de publicacions de les xarxes de la Generalitat va permetre localitzar les demandes d'informació generals i publicar contingut d'utilitat per a la ciutadania, a més de contestar més de 500 respostes públicament.

El perfil de la Generalitat en Facebook va oferir la majoria de les respostes (53%), seguit pel compte de Twitter (38%); i, finalment, pel perfil d'Instagram (9%).

Respecte al nombre de consultes ateses en els mesos de l'estat d'alarma, al maig es va efectuar el major nombre de consultes (645), més de 20 consultes ateses al dia; seguit d'abril, juny i març.

Així mateix, la temàtica de les consultes va canviar mensualment i va estar condicionada per l'evolució de pandèmia en la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, al març, les principals consultes es van fer entorn de verificació de faules o notícies falses; a l'abril, les preguntes es van centrar sobretot en les ajudes que oferia la Generalitat i els dubtes per a accedir a elles, així com la situació sanitària; i al maig i juny, les sol·licituds d'informació van ser sobre assumptes relacionats amb la desescalada i la mobilitat.

Te puede interesar
Lo más visto