La "Gran Recogida" del Banc d'Aliments, 22, 23 i 24 de novembre
El Banc d'Aliments arreplegarà fins a aquest pròxim diumenge.
Les places estan concertades amb entitats del tercer sector que han reivindicat durant anys el pas de la subvenció al concert
General17 de agosto de 2020 RedaccióLa Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat durant el primer semestre d'aquest any 22,2 milions d'euros per a sufragar el cost de 1.773 places concertades en centres d'atenció diürna, llars i centres residencials per a la infància i l'adolescència que es troba en situacions de vulnerabilitat.
El concert social ha sigut una aposta del Consell, que va voler, ja en la passada legislatura, atendre una demanda històrica del tercer sector que volia passar de la subvenció al concert, aconseguint així una major estabilitat i una millor qualitat del sistema, i en la qual s'ha treballat, en aquest cas, des de la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema i la d'Infància i Adolescència.
Aquest canvi en la fórmula de gestió ha permés també millorar els models residencials d'aquells àmbits en els quals s'ha implantat, centrant l'atenció en la persona i caminant cap a centres que se semblen el més possible a una llar, fomentant l'autonomia personal i millorant les ràtios d'atenció.
En concret, en el cas del concert de la infància i l'adolescència el concert es va iniciar en l'àmbit residencial, i en aquesta legislatura s'ha ampliat a 706 places de centres d'atenció diürna per a xiquets, xiquetes i adolescents que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat, i de les quals 108 són a la província d'Alacant, 48 a Castelló, i 550 a València.
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha impulsat aquest nou model d'atenció diürna per a xiquets, xiquetes i adolescents l'objectiu de les quals és afavorir la inclusió i previndre situacions de risc i desemparament.
S'estableix un disseny d'intervenció que des de la multidisciplinarietat dels equips, la coordinació amb altres recursos i professionals i el disseny i posada en marxa de diferents programes potencia el desenvolupament personal, familiar, holístic i comunitari en la infància i adolescència en situació de desavantatge social.
Els centres de dia en el nou model de serveis socials inclusius aclareixen, d'una banda, la pluralitat d'estructures i d'intervencions existents, la qual cosa garanteix els drets de xiquetes i xiquets i adolescents i, per un altre, ofereix als professionals un marc d'intervenció.
L'objectiu d'aquest nou sistema és que els centres d'atenció diürna exercisquen un paper central en la materialització dels drets i garanties recollits en la Llei d'Infància i Adolescència de la Generalitat, relacionats amb el foment de la igualtat d'oportunitats a través de l'oci educatiu i la prevenció de l'exclusió, tenint en compte en totes les accions l'interés superior dels xiquets, xiquetes i adolescents.
Es tracta a més, d'un model que aclareix i millora els procediments i augmenta els perfils professionals i les ràtios.
El concert social ha millorat les quanties que l'administració destinava al pagament de places en centres d'entitats sense ànim de lucre, que són majoritàries en la gestió de centres de sectors com a infància, la qual cosa ha permés a la Conselleria plantejar un increment en les plantilles que redunda en una millor atenció per a les persones usuàries.
Els professionals dels centres a més de créixer en número també han vist millorar la seua estabilitat laboral, ja que el concert social ha permés reduir al màxim els temps de pagament, alguna cosa que està reconeixent el propi sector, que veu aconseguida una estabilitat financera que venia reivindicant durant dècades.
Durant el primer semestre de l'any, i malgrat la situació provocada per la pandèmia, la Conselleria ha continuat treballant, la qual cosa ha permés fer efectiu ja el pagament de 73,9 milions d'euros a entitats que gestionen centres per a persones amb diversitat funcional, persones majors i infància i adolescència en situació de vulnerabilitat.
Aquests fons s'han destinat a sufragar 11.779 places, de les quals 7.919 corresponen a residències i centres d'atenció diürna per a persones amb diversitat funcional; que han suposat una inversió de 38,9 milions d'euros; 2.087 corresponen al sector de persones majors; en les quals s'han invertit 12,7 milions d'euros i 1.773 al d'infància i adolescència, que s'han subvencionat amb 22,2 milions d'euros.
La província d'Alacant acull 573 places per a xiquets, xiquetes i adolescents en situació de vulnerabilitat, que en aquest primer semestre de l'any s'han subvencionat amb 9,5 milions d'euros; a Castelló 123 places han rebut 1,3 milions d'euros; i a València hi ha 1.077 places, en les quals ja s'han invertit 11,3 milions d'euros.
Per tipologies de recursos, els centres d'atenció diürna, que atenen xiquets, xiquetes i adolescents en situació de vulnerabilitat, compten amb 706 places, els centres residencials on viuen aquelles persones menors d'edat tutelades per la Generalitat compten amb 893 places, a les quals cal sumar 98 en llars d'emancipació per a joves tutelats que han complit o són pròxims a complir la majoria d'edat.
Els centres residencials compten amb 355 places a la província d'Alacant, 67 en la de Castelló i 471 en la de València, mentre que les llars d'emancipació tenen 34 places a la província d'Alacant, 8 en la de Castelló i 56 en la de València.
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va acordar, durant l'estat d'alarma decretat per la COVID-19, mantindre el pagament de totes les places dels centres d'atenció diürna que van haver de suspendre la seua activitat durant el confinament.
D'aquesta manera es va garantir que les persones usuàries continuaren rebent atenció domiciliària en aquells casos en què era necessari, i també es va assegurar que nombrosos professionals pogueren mantindre els seus llocs de treball, ja que el pagament de les places es va condicionar al fet que les entitats no realitzaren un ERTE.
El Banc d'Aliments arreplegarà fins a aquest pròxim diumenge.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
La Barbería Albinegra analitza el pròxim partit del CD Castelló.
L'equip de bàsquet visita el plató de Televisió de Castelló per contar tota l'actualitat.
Tota l'actualitat del Bisontes Castelló.
El Banc d'Aliments arreplegarà fins a aquest pròxim diumenge.