Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Ajuntament de Vila-real subhasta una parcel·la que permetrà renovar el servei gratuït de préstec de bicicletes

Es pretén aconseguir un major nombre de punts per a poder aparcar les bicicletes i que estiguen localitzades en tot moment, entre altres aspectes

General 17 de agosto de 2020 REDACCIÓ
9952654
Las Provincias

L'Ajuntament de Vila-real ha completat l'alienació d'una parcel·la industrial de propietat municipal situada en el polígon de la carretera d'Onda a través del procediment de subhasta. Així, aquesta venda permetrà, entre altres qüestions, dur a terme una nova licitació per a renovar i modernitzar el servei gratuït de préstec de bicicletes Bicivila’t.

Una actuació que s'emmarca dins del Pla d'impuls i priorització de projectes pendents activat per l'equip de govern davant la situació de crisi derivada de la pandèmia. Cal destacar també que està inclosa en els pressupostos de 2020 i el seu finançament estava condicionat a l'alienació d'aquest terreny industrial de 3.929 metres quadrats.

En concret, l'Ajuntament havia licitat la parcel·la per 205.866 euros (IVA inclòs) i finalment, en el procediment de subhasta. Pel que fa a l'adjudicatària del terreny, es tracta de l'empresa Keramex, que ho ha comprat per  213.971 euros, una quantitat que l’empresa ha abonat aquesta passada setmana al consistori.

Segons l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, “amb l'alienació d'aquesta parcel·la no sols aconseguim assegurar la partida econòmica necessària per a fer possible un nou contracte del servei de préstec de bicicletes més modern i sostenible sinó que fem possible que el nostre pla de reindustrialització de la ciutat continue avançant ja que en el terreny que ha adquirit a l'Ajuntament, l'empresa Keramex ampliarà les seues instal·lacions.”

De la mateixa manera, Benlloch ha recordat que “estem compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, que contemplen el foment d'una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient, i per aquest motiu vam anunciar que la modernització del sistema de préstec de bicicletes era un projecte irrenunciable per a enguany”.

El contracte contempla la introducció de noves tecnologies que ténen com a objectiu aconseguir una major flexibilitat i ampliació del servei públic. D'aquesta manera es fa referència a la geolocalització de les bicicletes amb la qual s'aconseguiria un major nombre de punts per a poder aparcar les bicicletes repartits per tota la ciutat. A través d'una app mòbil o amb targeta l'usuari tindria accés al sistema, el qual permetria que les bicicletes estiguen localitzades en tot moment, facilitaria el seu aparcament i ho faria a més compatible amb l'ús de les bicicletes privades. Cal destacar també que a més es contempla per a la licitació del servei la inclusió de bicicletes elèctriques.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter