Simón: “Les coses no van bé perquè cada dia tenim més transmissió”

En les últimes 24 hores s'han notificat 3.349 nous contagiats i 16 morts a nivell nacional

Sanitat 21 de agosto de 2020 REDACCIÓ
Espana_514460430_158090479_1024x576
El Español

Els casos positius de COVID-19 a Espanya continuen augmentant, segons l'informe presentat aquest dijous pel Ministeri de Sanitat amb les dades actualitzades. I és que, en les últimes 24 hores s'han notificat 3.349 nous contagiats i, per tant, des que va començar la pandèmia, ja hi ha hagut 377.906 persones infectades pel virus. Pel que fa a les morts, s'han registrat 16 en l'últim dia i ja són  28.813 les persones que han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia.

Entre les comunitats autònomes més afectades es troben Madrid, amb 1.020 positius; País Basc, amb 547; Aragó, amb 352; i Andalusia, que ha sumat un total de 302 nous casos.

Amb motiu d'aquesta tendència ascendent en els contagis, el director del Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat en la roda de premsa d'aquest dijous que “les coses no van bé” perquè “cada dia tenim més transmissió”. No obstant això, Simón ha justificat aquestes altes xifres amb l'esforç en la detecció de casos: “Estem detectant, no dic que tots els casos, però molts d'ells. Estem fent moltes PCR en zones on sabem que hi ha símptomes, les fem bé digirigides i no les busquem on la probabilitat d'infecció és pràcticament nul·la”. Però també ha volgut recordar que “detectar molt no implica que no hi haja transmissió”.

D'altra banda, Simón ha explicat que les taxes d'hospitalització estan per davall del 4% i la letalidad ha anat descendint perquè “molts dels casos són asimptomàtics”. D'aquesta manera, segons Simón la transmissió provocarà que els ingressos es tornen a incrementar i “no volem que aquests succeïsca. Hi ha maneres de passar-ho bé sense posar en risc a ningú”.

Actualment, l'edat mitjana del les persones contagiades ha descendit. Quant a les dones contagiades se situa en 39 anys i en els homes en 37. Per això, Simón ha recordat que no val amb dir que soc jove, perquè sabem que cada jove acaba generant casos en la seua família o en persones vulnerables”.

En aquest sentit, s'ha dirigit als influencers espanyols per a visibilitzar i controlar la pandèmia: “Sé el que és un influencer i hi ha molts a Espanya, amb una visibilitat molt gran que poden ajudar a controlar l'epidèmia. Tots aquells que tenim alguna possibilitat d'influir en la població, crec que hem de conscienciar a la gent del que cal fer”. 

Per últim, Simón ha fet una valoració sobre la pandèmia: “No diria que la pandèmia està fora de control en tota Espanya. Hi ha grans diferències a les regions, encara que en totes elles estan augmentant els casos. A nivell nacional l'epidèmia no està fora de control, en alguns punts sí”.

Te puede interesar
Lo más visto