Alerten de la propagació de 'malware' a través d'un correu electrònic suplantant al Ministeri de Treball

Els missatges s'envien amb l'assumpte 'Fwd: Urgente - Proceso de trabajo Extrajudicial Nº (números aleatorios)'

General 24 de agosto de 2020 REDACCIÓ
img_lfflorio_20200823-172013_imagenes_lv_otras_fuentes_estafa_trabajo-kATF-U482980975720nCF-992x558@LaVanguardia-Web

L'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ha alertat d'una campanya de difusió de correus electrònics en els quals se suplanta al Ministeri de Treball i Economia Social per a distribuir malware.

El Incibe ha qualificat la ciberamenaça en la seua pàgina oficial amb un quatre sobre cinc quant a gravetat. La campanya massiva va ser descoberta dijous passat i consisteix en uns missatges que porten d'assumpte 'Fwd: Urgente - Proceso de trabajo Extrajudicial Nº (números aleatorios)'. En el seu interior, informen l'usuari que se li ha obert un suposat procés extrajudicial de treball.

El perill resideix en l'arxiu adjunt del correu, que simula ser un fitxer PDF, però que resulta ser un ZIP, que descarrega un troià, un virus maliciós que infecta l'equip i li atorga al ciberdelincuent l'accés a la configuració.

Incibe ha recomanat a totes les persones que hagen descarregat i executat aquest arxiu maliciós que efectuen un escaneig del seu equip amb un 'programari' antivirus i que seguisquen les instruccions del programa per a eliminar el virus.

Te puede interesar
Lo más visto