Els familiars de la residència Sant Llorenç de Vila-real protesten davant el tancament del centre

Exigeixen una jusficació raonable a l'ordre de clausura i solució global per als residents

General 26 de agosto de 2020 REDACCIÓ
15983847496368
El Mundo

Els familiars de la residència Sant Llorenç de Vila-real es van reunir ahir a la vesprada en les instal·lacions del centre d'ancians. I és que, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va anunciar recientement el tancament d'aquest centre.

Així doncs, la direcció de la residència va explicar que veuen opcions per a evitar el cessament temporal de l'activitat. Per això, els familiars van decidir realitzar un escrit instant als responsables autonòmics a donar una jusficació raonable a l'ordre de clausura, així com per a exigir una alternativa que «protegisca als majors».

En concret, les famílies reclamen una «solució global» per als residents. «Si no s'ha aconseguit reubicar a tots els interns, que no es tanque», van indicar els familiars. «Són el perfil de població més vulnerable i els abandonen a la seua sort en un moment delicat, amb molts rebrots i després de mesos en què no hem pogut veure'ls, només les últimes setmanes a través d'un cristall. Que pensen en ells i ens donen una resposta», van exigir els familiars que van lamentar «les males formes» amb les quals, en alguns casos, la Conselleria els va comunicar la situació .

En total, són 65 les persones que resideixen en la instal·lació de Sant Llorenç de Vila-real i que ara es quedarien sense el que ha sigut la seua llar.

«El meu oncle porta ingressat set anys i no té habitatge propi. Té una deficiència mental i ací està feliç, ben atés i pot estar gràcies a les pagues extra perquè cobra molt poc. Això és escandalós», es va queixar María José Coronado. «Estic sola i impedida per a cuidar a la meua mare que té un grau tres de dependència. Què faig? Ella està contenta ací», va dir María Isabel Velázquez.

Per part seua, algunes treballadores van assegurar estar «decebudes perquè no ha passat res tan greu com per a arribar a aquest punt i portem molt temps millorant i cuidant el benestar dels nostres majors. Ens hauria agradat que ens hagueren avisat per a informar nosaltres, de forma més suau». «A més, els canvis poden perjudicar la salut dels residents», van advertir.

Te puede interesar
Lo más visto