Les mascaretes biodegradables amb filtres viricides certificades per l'UJI eixiran a la venda en els pròxims mesos

La universitat ha col·laborat amb el CSIC en la creació d'unes mascaretes ecològiques i viricides

Sanitat 31 de agosto de 2020 REDACCIÓ
69

Les noves mascaretes dotades d'un filtre millorat ja estan a la venda a Espanya. Un equip d'investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha sigut l'encarregat de dissenyar el filtre compost per nanofibres de tecnologia espanyola (Proveil). Les mascaretes es poden adquirir a través d'Internet i prompte estaran disponibles en farmàcies i supermercats els filtres afegits a les FFP1, FFP2 i FFP3 i a les quirúrgiques.

José María Lagarón dirigeix l'equip desenvolupador de l'Institut d'Agroquímica i Tècnica Alimentària (IATA-CSIC), els qui han treballat amb l'empresa de tecnologia CSIC Bioinicia en aquest projecte del qual encara resten dues fases. L'objectiu és continuar millorant el producte i posar a la venda al setembre unes mascaretes amb un agent viricida en el filtre que acaba amb el virus, segons comenta Lagarón. Finalment, en la tercera fase, prevista per a octubre o finals d'any, es comercialitzarà una mascareta totalment biodegradable.

La Universitat Jaume I de Castelló està involucrada en aquestes dues últimes fases del projecte, ja que el Grup de Polímers i Materials Avançats s'encarregarà de certificar les mascaretes i de realitzar les anàlisis preceptives per a confirmar que el producte és biodegradable i viricida. La major influència d'aquest grup de l'UJI, segons paraules de l'investigador Lluís Cabedo, recaurà en les mascaretes biodegradables de la tercera generació, destinades a evitar problemes mediambientals per l'ús massiu.

El preu de les mascaretes de la primera fase és inferior a 2€/unitat en el cas de les FFP2 i en les quirúrgiques, de 0,30€. En les pròximes setmanes, el producte arribarà al mercat alemany i al llatinoamericà.

Es tracta d'un dels 41 projectes que va rebre suport econòmic de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, i que estava prèviament aprovat per la plataforma Salut Global del CSIC.

Te puede interesar
Lo más visto