Mor Ángel Faus Belau als 84 anys

El vila-realense es va convertir en el primer doctor en Ciències de la Informació a Espanya en defensar la seua tesi doctoral, titulada La tecnologia en la informació televisiva

General 31 de agosto de 2020 REDACCIÓ
_angelfaus_bfd8ed11
Diario de Navarra

Ángel Faus Belau, professor emèrit de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra, ha mort aquest passat diumenge. Va nàixer a Vila-real el 9 de febrer de 1936 i va ser el primer doctor en Ciències de la Informació a Espanya. A més, Faus va ser mestre de desenes de promocions d'alumnes de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra i va establir les bases dels seus ensenyaments de ràdio i televisió.

El 10 de març de 1979, el vila-realense es va convertir en el primer doctor en Ciències de la Informació a Espanya en defensar la seua tesi doctoral, titulada La tecnologia en la informació televisiva, dirigida pel catedràtic Alfonso Nieto. En aquest treball, Faus i Nieto van aprofundir en la influència de la tecnologia en la televisió i les seues conseqüències en el mig i en la informació oferida; a més de reflexionar sobre el seu efecte en la societat i suggerir noves línies per a futures investigacions.

Per tot això, Faus és una referència acadèmica en la investigació de la història de la televisió i la ràdio.

Entre els seus treballs també destaquen La ràdio: introducció a l'estudi d'un mig desconegut (Guadiana de Publicacions, 1973) que aprofundeix en la naturalesa narrativa i discursiva de la ràdio, així com en els elements del llenguatge radiofònic. Així mateix, sobreïx l'aportació històric i documental de la ràdio a Espanya (1896-1977) (*Taurus, 2007); i L'era audiovisual: història dels primers cent anys de la ràdio i la televisió (Edicions Internacionals Universitàries, 1995).

Va iniciar al costat de Manuel Martín Ferrand, Iñaki Gabilondo i, posteriorment, Juan José García Noblejas els estudis de ràdio i televisió en la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra. Allí va impartir la docència durant quasi quatre dècades i es va convertir en un dels professors històrics de aquesta facultat.

A més cal destacar que Faus va contribuir també amb una sòlida labor investigadora, entre la qual destaca la direcció de les tesis dels professors Mª Pilar Martínez Costa, Avelino Amoedo i Elsa Moreno.

Te puede interesar
Lo más visto