Els treballadors en ERTE cobraran el 50% a partir de setembre

Aquesta reducció es deu a la reforma laboral que va dur a terme el Govern de Mariano Rajoy

General 01 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
20200306-637191186044675227_20200306191504-kEAB-JADD34QTWW9VP0PE-992x558@LaVanguardia-Web
La Vanguardia

Els treballadors que es troben des del mes de març i de manera ininterrompuda en ERTE veuran reduït l'import de la seua prestació per desocupació. D'aquesta manera, els treballadors del sector de l'hostaleria i les activitats vinculades amb el turisme que no hagen tornat a reobrir des de la declaració de l'estat d'alarma es veuran especialment afectats.

En concret, aquesta disminució en el cobrament de la prestació es produirà, si no hi ha canvi normatiu que ho evite, a partir de la nòmina del mes de setembre. Aquesta es cobra a l'octubre i ve provocada per una de les modificacions introduïdes en l'última reforma laboral del PP.

Si un treballador es dona d'alta per a cobrar l'atur, comença percebent el 70% de la seua base reguladora. Segons el nombre de fills que tinga, el límit que cobrarà és d'entre 1.098,09 i 1.411,83 euros al mes. No obstant això, i segons la reforma laboral introduïda pel Govern de Mariano Rajoy, quan hagen transcorregut 6 mesos l'import es redueix al 50% de la base reguladora. I és que, abans d'aquesta modificació, als sis mesos el descens era del 70% al 60%.

Però, els treballadors afectats per un ERTE es veuran damnificats per això? La veritat és que hui dia ni el Govern, ni els sindicats tenen un càlcul exacte. En aquest cas, els perjudicats seran tots aquells empleats que han romàs de manera ininterrompuda en suspensió per un expedient des de març. I pel contrari, no es veuran perjudicats aquells que estiguen ocupats en una empresa que manté des de març un ERTE, però que en algun moment els ha reactivats per a treballar encara que siga una sola jornada. Un requisit indispensable per a això és que en aquest tràmit els treballadors es donaren de baixa com a demandants de la prestació.


Negociació pendent

No obstant això, el pròxim 4 de setembre, Govern, patronal i sindicats comencen les negociacions per a la quarta pròrroga dels ERTES. Un dels punts més destacables estarà dirigit a consensuar alguna modificació per a evitar la reducció en el cobrament de les prestacions. Així ho pretenen els sindicats, ho veu amb bons ulls el Ministeri de Treball i no desperta oposició en la bancada patronal.

Te puede interesar
Lo más visto