Els escolars de Castelló protagonitzen la campanya informativa ‘Un marró de tots’

Ells són els encarregats d'excplicar a la ciutadania com utilitzar els nous contenidors per a restes orgàniques que ha instal·lat l'ayutament

General 01 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
hqdefault
Castellón Información

L'Ajuntament de Castelló ha posat en marxa el sistema de recollida selectiva de residus orgànics i, d'aquesta manera, ha iniciat també la campanya informativa ‘Un marró de tots’. Així, es realitzaràn diverses accions per a explicar la ciutadania l’ús dels nous contenidors i la importància de separar aquestes restes a la llar.

Amb aquest objectiu, varis escolars protagonitzen el primer audiovisual d’aquesta iniciativa. Ells són els encarregts d'explicar que al contenidor marró s’han de dipositar restes com ara les raspes de peix i els ossos de la carn, el paper de cuina brut, restes de pa o pells de fruita i verdura. A més, aquests joves també parlen sobre els productes que es poden fabricar amb l’orgànica, com l’adob per a les plantes.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha explicat que «després dels tallers que vam fer el curs passat a les escoles, l’alumnat va entendre perfectament que es pot llançar al contenidor marró i que no», motiu pel qual «anem a traslladar el mateix model a la resta de col·lectius de la ciutat, per tal que tota la ciutadania sàpiga com utilitzar i traure el màxim partit a aquest sistema de separació». I en aquest sentit, ha volgut agraïr la col·laboració dels centres i de l’alumnat per tal de fer que el missatge arribe a les famílies.

Així mateix, cinc educadors i educadores ambientals que incorpora l’Ajuntament de Castelló ténen la mateixa missió que els xiquets y xiquetes per tal de fomentar el reciclatge de totes les fraccions, tant als domicilis com al comerç i l’hostaleria.

D'altra banda, també realitzaràn accions per a incentivar l’ús dels ecoparcs i per a conscienciar sobre els riscos dels abocaments incontrolats.

Ja han sigut instal·lats 1.098 contenidors als sis districtes de Castelló i la recollida selectiva de restes orgàniques funciona des de la passada matinada. Cal destacar també que el servei s’ha reforçat amb l’adquisició de huit nous vehicles i la incorporació de deu operaris de recollida i neteja. Una acció per part de l'Ajuntament de Castelló que també permetrà sumar a la recollida selectiva els 150 nous contenidors d’envasos cedits per Ecoemebes.

Te puede interesar
Lo más visto