Onda implanta un pioner sistema basat en la nanotecnologia per a l'acte-desinfecció d'espais públics

El producte s'activa a la llum del sol i amb la pluja i manté els espais desinfectats durant anys

Sanitat 06 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
IMG_0531

L'Ajuntament d'Onda continua lliurant batalla al Covid-19 i, a totes les accions preventives que porta executant des de març, se suma ara la implantació d'un pioner sistema basat en la nanotecnologia per a la desinfecció d'espais i edificis públics. Així, Onda, al costat d'altres ciutats europees com Milà, es consolida com una ciutat referent a aplicar aquesta tecnologia que aplica un recobriment fotocatalític a les superfícies amb capacitat d'acte-neteja, eliminació d'olors i descontaminació de gasos.

L'Ajuntament ja ha començat a aplicar aquest innovador sistema en tres edificis municipals amb gran afluència de persones com són la Casa de la Cultura, el Centre de Dia i el Centre Integral de Majors ‘El Montí’.

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació el sistema i ha explicat que “hem volgut fer un pas més i invertir en la millor tecnologia que existeix hui dia per a la neteja i desinfecció d'espais públics. El coneixement, la ciència i la tecnologia són les millors eines per a combatre aquesta pandèmia. I aquest govern municipal no escatimarà recursos en totes aquelles actuacions que ens ajuden a mantindre el virus lluny”.

Després de decretar la suspensió de Fira d’Onda per prevenció, el govern municipal ja ha començat a destinar els recursos a reforçar la prevenció mitjançant importants actuacions com aquesta.


Activat amb llum solar i pluja

La fotocatàlisis és una reacció química que utilitza llum solar per a activar un fotocatalitzador, en aquest cas Diòxid de Titani de grandària nanoscòpica, per a oxidar i/o reduir contaminants persistents. Per tant, la llum solar serveix per a activar l'acte-neteja i desinfecció de les zones aplicades amb aquest producte.

En un primer pas, el procés interromp la cadena de transport d'electrons, inhibint la síntesi de paret cel·lular, després paralitza la síntesi de proteïnes i, finalment, inhibeix la síntesi d'ADN. Aquests efectes són de llarga duració i proporcionen nivells segurs després del tractament.

Així mateix, la pluja té el mateix efecte que una neteja tradicional amb detergent. I sense pluja, simplement ruixant la superfície amb aigua s'obté el mateix efecte que una neteja tradicional amb detergent.

El producte prevé l'aparició de fongs, floridura i frena el creixement d'algues; repel·leix la pols i protegeix la superfície de la radiació ultraviolada; i millora la qualitat de l'aire circumdant i ajuda a eliminar gasos i males olors.

Test als majors

Cal recordar que l'Ajuntament d'Onda, tal com es va comprometre, ja ha realitzat test serològics per a la detecció de Covid-19 als 50 usuaris i treballadors del Centre de Dia. Els resultats s'han remés a Salut Pública, dependent de Conselleria de Sanitat, perquè en prengueu coneixement i actuació per a previndre brots. A més, se'ls ha exigit que realitzen test periòdics als grups de reg d'Onda com són els majors usuaris de centres assistencials.

Així mateix, el govern municipal també finançarà els test als usuaris i treballadors de la residència de majors així com dels habitatges tutelats.

Te puede interesar
Lo más visto