Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Vila-real dóna suport a la candidatura de Castelló al Consell Rector de la Xarxa Innpulso de Ciutats de Ciència i Innovació

Bennloch donarà el seu suport a la candidatura presentada per l'Ajuntament de Castelló per a formar part del Consell Rector

General 15 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Amparo-Marco-Jose-Benlloch-Bici-22IX16-52-710x333

L'Ajuntament de Vila-real, com a municipi integrant de l'Associació Xarxa Innpulso de Ciutats de Ciència i Innovació des de fa quasi una dècada, recolzarà la candidatura de l'Ajuntament de Castelló al Consell Rector d'aquesta entitat en el ple que se celebrarà aquest dimecres per a l'elecció de les ciutats que formaran part dels òrgans de govern de la xarxa. L'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, participarà de manera telemàtica en el ple de l'Associació Xarxa Innpulso convocat per a les 11.00 hores d'aquest dimecres 16 de setembre per a dur a terme la renovació de la Presidència i de 5 dels 9 representants del Consell Rector.

Benlloch ha assenyalat que, com a representant de l'Ajuntament de Vila-real, donarà el seu suport a la candidatura presentada per l'Ajuntament de Castelló per a formar part del Consell Rector en la categoria de ciutats grans i ha celebrat que la capital de la província siga present en la Xarxa Innpulso, en la qual Vila-real es va integrar en 2011, sent el primer municipi de la província a obtindre la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació. “Considerem molt interessant des del punt de vista de la col·laboració entre ciutats i territoris que la capital de la nostra província estiga apostant també per la innovació com una via de creixement, desenvolupament i generació d'oportunitats”, ha assenyalat l'alcalde.

El Consell Rector de la Xarxa Innpulso està format per 9 ciutats (3 grans, 3 mitjanes i 3 xicotetes), de les quals, en el ple d'aquest dimecres, es renovaran un total de 5 (1 gran, 3 mitjanes i 1 xicoteta). En la categoria de ciutats grans només es renova una plaça i a ella opten, a més de Castelló, les ciutats de València, Gijón, Oviedo i Terrassa. “Amb tot el respecte a la ciutat de València, a la qual hem donat el nostre suport com a Capital Europea de la Innovació 2020, en aquest cas només podem votar una ciutat per al Consell Rector i pensem que Castelló, que s'ha incorporat recentment a la Xarxa Innpulso, mereix estar en aquest òrgan perquè puguem treballar conjuntament en el nou marc europeu d'innovació i desenvolupament sostenible”.

Quant a les ciutats mitjanes, en aquesta categoria opten dos municipis de la Comunitat Valenciana, Alcoi i Paterna, als quals Vila-real donarà el seu vot. Finalment, en la categoria de ciutats xicotetes el suport de l'Ajuntament de Vila-real serà per a l'Ajuntament de Salinas.

Respecte a la Presidència de la Xarxa Innpulso, únicament s'ha presentat una candidatura conjunta formada per les ciutats d'Ermua i Viladecans.

Te puede interesar

Lo más visto

jornades8

Blocaus del Camí del Castell

Redacció
Cultura 28 de diciembre de 2020

Almenara.80 persones han participat en les jornades de portes obertes que s'han realitzat durant els dos últims caps de setmana.

Newsletter